Oradea

articolul anterior articolul urmator

Salariaţi ai unei companii americane, confirmaţi cu COVID-19. Firma cu 1.900 de angajaţi îşi suspendă activitatea la Oradea

1
29 May 2020 13:47:48
Autor: Laura Gal
Compania Plexus îşi va testa toţi salariaţii înainte de a reporni producţia
Compania Plexus îşi va testa toţi salariaţii înainte de a reporni producţia

Compania americană Plexus, furnizor de sisteme electronice şi design software, şi-a suspendat activitatea până săptămâna viitoare, după ce patru dintre cei peste 1900 de angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19. Vor fi testaţi toţi salariaţii.

Toţi angajaţii companiei au fost anunţaţi, joi seară, că până marţi dimineaţă, nimeni nu va merge la muncă, decizia fiind luată după ce, în urma testărilor pentru Covid-19 comandate de conducerea companiei, patru angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus.
 
În acelaşi mesaj, reprezentanţii companiei i-au informat pe salariaţi că vor continua testările şi  se vor reîntoarce la muncă doar cei pentru care se va infirma prezenţa virusului.
 
"Din cauza testelor Covid-19 pozitive pentru alţi trei angajaţi, proceduri suplimentare de igienizare şi decontaminare sunt în curs de desfăşurare. În următoarele câteva zile, Plexus va efectua, de asemenea, testări de tip pooling (în comun) a echipei noastre de operaţiuni. Doar cei care au un rezultat negativ în urma testării de tip pooling vor fi autorizaţi să revină în fabrică", se precizează în mesaj. 
 
Într-un scurt comunicat transmis vineri, conducerea companiei au informat că primul caz de infectare a fost depistat pe 20 mai, iar pe 28 mai au fost confirmate celelalte 3. 
 
Compania menţionează că colaborează cu DSP, iar toţi angajaţii care au fost în contact cu cei 4 bolnavi au fost deja notificaţi că vor fi testaţi, activitatea fiind sistată până marţi, pentru proceduri de decontaminare.
 
Estimarea este că această dezinfecţie se va încheia sâmbătă seară, însă cum duminică şi luni sunt zile nelucrătoare, angajaţii vor reveni la muncă pe 2 iunie.
 
"Sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri este o prioritate. Plexus respectă protocoalele medicale stabilite de autorităţile naţionale şi internaţionale şi a implementat instrucţiuni în privinţa interacţiunilor sociale, a igieniei şi a călătoriilor", se mai arată în comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

A4___ A4___
29.05.2020, 16:52:54

Astae amerikanu austriacu makar a trimis lumeain HomeOffice si se dezvolta................

Modifică Setările