Oradea

articolul anterior articolul urmator

Salariile din Primăria Oradea vor fi majorate. Cât vor primi în plus funcţionarii

1
9 Jan 2019 13:37:10
Autor: Laura Gal

Salariile din Primăria Oradea vor fi majorate începând cu 1 februarie, cu procente între 5% şi 10%, decizia fiind luată, marţi, de Consiliul Local al municipiului însă a generat nemulţumiri în rândul majorităţii funcţionarilor, care ar fi dorit ca procentul să fie aceleaşi pentru toţi.

Astfel, potrivit Hotărârii Consiliului Municipal adoptată cu votul exclusiv al consilierilor PNL, directorii şi personalul de conducere vor beneficia de o creştere salarială mai mică, iar personalul de execuţie şi cei cu salarii mici de o majorare mai consistentă.

Consilierii PSD şi cei ai UDMR s-au abţinut de la vot.

Pe lângă salariu, funcţionarii Primăriei Oradea vor beneficia şi de indemnizaţia pentru hrană, în valoare de 3.800 lei pe an.

Decizia luată, marţi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Oradea i-a nemulţumit pe cei mai mulţi dintre angajaţi, deoarece, în cazul în care legislativul local nu ar fi reglementat situaţia, potrivit contractului colectiv de muncă, toţi salariaţii ar fi beneficiat de acelaşi procent de majorare, de 10%, plus indemnizaţia de hrană.

Nemulţumirile funcţionarilor sunt generate şi de faptul că angajaţii unor primării comunale limitrofe, cu un volum de muncă mult mai mic, au venituri cu mult mai mari, situaţia fiind similară şi la Consiliul Judeţean Bihor, unde funcţionarii au salarii cu 20% mai mari decât cele din Primăria Oradea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
9.01.2019, 15:13:08

... foarte frumos, jegosilor, au ajuns in Rumania toti hotomanii sa decida cum sa fraiereasca taxele amaratilor ca apoi sa ranjeasca pe la tembeliziuni, ca n-au bani pt asistenti maternali, pt nefericitii cu handicap, pt paza in scoli, tacem ca peste 2000 scoli au latrina in 'fundul gradinii'. Dar prioritar e ca triburile astea de hoti sa care banii cu sacii acasa s-apoi se stie ca primariile au devenit o bodega de 'famele' a primarilor: neamuri peste neamuri tute, analfabete, abonate la banul public. Administratia publica peste tot e capusata de clanuri intregi de 'famele' cu 2 clase.

Modifică Setările