Oradea

articolul anterior articolul urmator

Stațiunile de ski din Austria sunt pline de orădeni începând cu acest weekend

0
29 Jan 2011 14:09:07
Autor: adevarul
Prețul unui sejur în Austria începe de la 250 de euro
Prețul unui sejur în Austria începe de la 250 de euro

Sute de orădeni au ales să-și petreacă o săptămână la schi în stațiunile montane din Austria. Deși oferta la Vârtop e mult mai ieftină și mai aproape de casă, orădenii aleg destinații pentru care scot din buzunar peste 500 de euro de persoană. Majoritatea celor plecați sunt familii care profită de perioada de vacanță a copiilor.

Ultimul weekend al lunii ianuarie îi găsește pe orădeni la schi. În ciuda crizei, ei aleg stațiuni montante din Austria pentru a petrece o săptămână la munte. „De obicei îmi planific vacnașa de iarnă în ianuarie. De sărbători perfer să stau cu familia. În plus, prețurile sunt mai ridicate în luna decembrie”, spune orădeanul Marcel Pantea, de 30 de ani. „Prefer să plec cu familia în Austria pentru că serviciile sunt mai bune decâte la noi, iar prețurile nu diferă foarte mult la sejururi. În plus, nu este foarte departe și ajungem cu mașina cam în opt ore”, a mai spus orădeanul. „O vacanță de șase nopți ne costă 1000 de euro, cu transport cu tot.

„Orădenii optează atât pentru stațiuni montane cât și pentru locații exotice", spune Marina Todea, agent de turism.  „Oamenii aleg în general cazare în hoteluri e trei stele cu iic dejun inclus. Majoritatea pleacă cu copiii. Pe familie, prețul depășește 1000 de euro", spune Marina Todea, agent de turism. „În Austria acum este sezon de vârf, deci prețurile sunt ridicate în ce privește serviciile. Ce-i drept, sunt sensibil mai mici decât în preajma Revelionului", a mai spus agenta.

Oferte epuizate în câteva săptămâni

Ofertele  s-au vândut ca pâinea caldă, în special pentru sejurul care a început în acest weekend. „Cele mai multe cereri au fost pentru perioada 29 ianuarie-6 februarie, pentru că atunci au copiii vacanță. Toate ofertele cu trei paturi în cameră s-au epuizat cu mult înainte de termen", spune și Diana Cseke, directorul unei agenții de turism din Oradea. „Orădenii și-au făcut un obicei din a  „Prețurile diferă în funcție de stațiunea aleasă, de faptul că te poți caza în oraș sau lângă pârtie și de câte stele este hotelul", a mai spus Cseke. Astfel orădenii plătesc  250 de euro de persoană pentru șase nopți cu mic dejun, în timp ce o ofertă all inclusive ajunge la 500 de euro de persoană.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii