Oradea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Urgia albă a lovit Vestul ţării. Care este situaţia drumurilor din Bihor

0
28 Feb 2018 08:45:01
Autor: Claudia Popa
Oradea in alb
Oradea in alb

Iarna a pus stăpânire şi pe Vestul ţării. A nins în ultimele două zile, astfel că, în Oradea, utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzi. În ceea ce priveşte drumurile judeţene, CJ Bihor a anunţat că s-a intervenit pe toate cele cinci zone, însă vicepreşedintele Traian Bodea s-a declarat nemulţumit de activitatea firmelor de deszăpezire.

Prima cădere de zăpadă serioasă din anul 2018, în judeţul Bihor, a avut loc în cursul zilei de marţi. În Oradea, utilajele RER au ieşit la împrăştiat material antiderapant chiar după miezul nopţii, în jurul orei 1.00.

 „S-a acţionat cu 17 utilaje, respectiv 15 pentru împrăştiat antiderapant solid şi două pentru împăştiat antiderapant lichid. S-a acţionat pe urgenţa I, II şi III, iar în momentul de faţă se acţionează pe urgenţa IV, urmând să se revină pe urgenţa I, având în vedere căderile continue de zăpadă”, a precizat directorul de producţie al RER, Ban Ionel.

Potrivit municipalităţii, în Oradea au fost stabilite patru urgenţe pentru cele 882 de artere de circulaţie. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor şi ieşirilor din oraş, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

 „Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Reamintim că Poliţia Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1.500-2.500 lei pentru persoane juridice”, au menţionat reprezentanţii Primăriei Oradea.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că „toate utilajele companiilor responsabile cu deszăpezirea pe cele cinci zone ale judeţului Bihor şi-au desfăşurat activitatea de deszăpezire şi curăţare a drumurilor judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Bihor conform graficelor stabilite prin contract. La această oră nu există drum închis sau nepracticabil”.

Însă, pe contul său de Facebook, vicepreşedintele CJ Bihor Traian Bodea a postat imagini cu drumuri judeţene acoperite de zăpadă. „În această dimineaţă am verificat activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene. Am găsit drumuri pe care nu s-a intervenit cu utilaje şi antiderapant până la această ora, astfel că societăţile comerciale care au contract cu Consiliul Judeţean nu şi-au făcut datoria conform contractului. Voi verifica bazele acestor societăţi pentru a vedea dotarea tehnică şi stocul de antiderapant”, se menţiona în textul care a însoţit aceste imagini.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările