Oradea

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat din Satu Mare, cu arsuri de gradul III, în stare critică la Spitalul din Oradea. Şase medici şi asistente au venit de acasă

0
2 Nov 2015 09:05:20
Autor: Claudia Bonchiş
Barbatul a fost operat la spitalul judetean
Barbatul a fost operat la spitalul judetean

Tragedie în localitatea Negreşti Oaş din Satu Mare. Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost adus în stare critică la Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea cu arsuri pe mai bine de 70% din suprafaţa corpului.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, după ce a fost transportat în condiţii de maximă siguranţă de către un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.

Chiar dacă protocolul prevede ca persoanele cu arsuri de peste 70% pe suprafaţa corpului să fie transportate la Bucureşti, dată fiind situaţia de la Spitalul de Arşi, unde toate locurile sunt ocupate ca urmare a incendiului ce s-a produs vineri seara la Clubul Colectiv, bărbatul a rămas la Oradea.

Bărbatul fierbea lături la porci, când o scânteie i-a sărit pe haine. Hainele i-au luat foc, iar cum era îmbrăcat cu un trening sintetic, arsurile au fost foarte grave. Bărbatul a fost dus la Spitalul din Negreşti-Oaş, apoi la cel din Satu Mare, iar în cele din urmă a fost transferat la Oradea.

Medicul Ioan Teodor Urda, şeful secţiei de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a acceptat primirea pacientului la Oradea, astfel că în cursul nopţii bărbatul a fost operat. Cadrele medicale au dat dovadă de o mobilizare exemplară, astfel că şase medici şi asistente au venit de acasă pentru intervenţia chirurgicală.

“Pacientul se află internat pe secţia de Terapie Intensivă, este ventilat mecanic, cu şanse minime de supravieţuire. Are arsuri de gradul III pe 70% din suprafaţa corpului”, ne-a declarat medicul anestezist Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din Bihor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările