Oradea

articolul anterior articolul urmator

Un medic bihorean şi-a ţinut soţia moartă în grădină până i-au luat-o poliţiştii

2
15 Mar 2019 18:14:56
Autor: Laura Gal
Foto: Adevărul.ro
Foto: Adevărul.ro

Caz şocant în Bihor unde un fost chirurg, în prezent pensionar, a refuzat să-şi înmormânteze soţia timp de o săptămână, sicriul cu femeia fiind luat cu forţa de poliţişti din grădina bărbatului, care îl păstra în grădină, pe un catafalc.

Incidentul s-a produs în municipiul Beiuş, unde medicul în vârstă de 86 ani locuia împreună cu soţia. Femeia a murit sâmbăta trecută, din cauza unor afecţiuni iar bărbatul, fost chirurg al Spitalului Municipal din Beiuş, ar fi vrut să o îngroape în grădina casei.
 
Omul a şi făcut cereri în acest sens, la autorităţile locale, însă a fost refuzat, dar nu a renunţat la idee şi a amenajat un catafalc în curtea casei, unde a aşezat sicriul cu cadavrul soţiei, ca la o expoziţie.
 
Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor din Beiuş, joi, când unul dintre fii bărbatului, şi el medic dar în localitatea Ocna Şugatag, judeţul Maramureş, a ajuns în oraşul natal cu intenţia de a-şi înmormânta casa dar nu a fost lăsat nici de tată şi nici de fratele său în vârstă de 51 ani, venit din Cluj, care-i ţinea acestuia isonul.
 
Un echipaj de poliţişti s-a şi deplasat, în aceeaşi zi, la casa bătrânului care s-a baricadat înăuntru, împreună cu fiul de 51 ani, cei doi ameninţând că vor da foc locuinţei în cazul în care sicriul femeii va fi luat.
 
Ca atare, poliţiştii au chemat în ajutor luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au spart uşa şi au intrat cu forţa în locuinţă, ridicând sicriul cu cadavrul femeii dar şi pe cei doi bărbaţi. 
 
"Cele două persoane, în vârstă de 86 respectiv 51 ani, cu comportament agresiv faţă de membrii familiei, au fost internate într-un spital din municipiul Oradea, iar decedata a fost înmormântată, vineri, de rudele sale", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.
 
Totodată, a mai spus Dinu, pe numele bărbatului de 51 ani din municipiul Cluj Napoca s-a întocmit dosar penal pentru ameninţare. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stoica Avram
15.03.2019, 21:42:31

Atenție la neatenție ! „…cu intenţia de a-şi înmormânta casa dar nu a fost lăsat nici de tată şi nici de fratele său, venit din Cluj, care-i ţinea acestuia isonul.” Există un obicei, la unii ardeleni- momârlani, de ași îngropa rudele pe terenul (extins) lor,

+1 (1 vot)
Stoica Avram
15.03.2019, 21:46:44

Na, că se ia ! Corecție: …a-și îngropa rudele…

+1 (1 vot)