Oradea

articolul anterior articolul urmator

Un tânăr de 19 ani a fost zdrobit de un tractor şi a zăcut 6 ore sub fiarele contorsionate. Apelul disperat al medicilor care se luptă să-l ţină în viaţă

0
23 Aug 2019 13:02:47
Autor: Laura Gal

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din judeţul Bihor, care s-a răsturnat cu un tractor şi a stat vreme de 6 ore prins sub fiarele contorsionate, are nevoie de sânge, iar rudele, prietenii şi medicii s-au  mobilizat inclusiv pe reţelele de socializare ca să-l ajute.

 
Adrian Bulzan s-a accidentat pe 13 august, într-o pădure din apropierea localităţii bihorene Zece Hotare. Tractorul pe care îl conducea s-a răsturnat într-o râpă, iar el a rămas cu braţul stâng şi o parte din piept prinse sub fiare. 
 
A stat în acest fel aproape 6 ore, spun sursele Adevărul.ro, fiind salvat de un pădurar care s-a nimerit întâmplător în zonă şi care a sunat imediat la 112. 
 
Tânărul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean Oradea în stare foarte gravă, ca pacient de cod roşu medical, fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă, unde se află şi în prezent. Este în comă indusă, intubat, ventilat mecanic şi legat la un aparat de hemodiafiltrare, un rinichi artificial care îi filtrează sângele permanent. 
 
"Copilul a suferit un sindrom de strivire şi se află în grija doctorilor Alexandra Bociu şi Teodor Urda. Este în comă indusă de 10 zile pentru că are dureri foarte mari. I se administrează permanent antibiotice, i s-au făcut multiple incizii la mâna stângă, incizii de degajare, şi în fiecare zi se intervine pentru curăţarea plăgilor şi leziunilor", a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului clinic judeţean Oradea, doctoriţa Carmen Pantiş. 
 
Cu părinţii despărţiţi şi lăsat în grija bunicilor, Adrian Bulzan a reuşit, totuşi, să-şi termine liceul, fiind iubit şi apreciat de colegi, dascăli şi comunitatea locală care, alături de medicii săi, cer ajutor pentru ca tânărul să poată fi salvat. 
 
"Starea lui Adrian este în continuare critică, îi rugăm pe cei care pot să doneze sânge pentru salvarea lui", explică doctoriţa Carmen Pantiş, care a postat un mesaj de mobilizare şi pe contul propriu de Facebook.
 
Potrivit medicului, deşi tânărul are nevoie de sânge din grupa A2, negativ, sunt aşteptaţi donatorii din orice grupă de sânge. 
 
"Dragi prieteni, apelez la bunătatea şi umanitatea voastră. Rog persoanele cu grupa de sânge A (II) să îl ajute pe colegul şi prietenul nostru Adrian Bulzan, care a suferit un accident grav marţi după-masă şi este internat la Terapie Intensivă, la Spitalul din Oradea, starea acestuia degradându-se văzând cu ochii. Detaliile sunt de prisos, aşa că cei ce vor să ajute o pot face azi, pentru ADRIAN BULZAN. Fiecare picătură de sânge donată va fi înapoiată înzecit!", scrie într-un alt mesaj de mobilizare de pe Facebook, distribuit masiv de internauţi. 
 
Bihorenii pot dona la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Louis Pasteur, nr.30, din Oradea (program luni-vineri, 07:30-11:00), menţionând pacientul Bulzan Adrian Claudiu. 
 
*IMPORTANT ! Se poate dona de oriunde din ţară, cu condiţia să precizaţi la centrul de transfuzii că sângele donat îi este destinat pacientului Bulzan Adrian Claudiu - Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, str. Louis Pasteur, nr.30.
Citeşte şi:
De ce a plecat soţia lui Gheorghe Dincă din Caracal după o lună, deşi a primit-o cu trandafiri roşii. Detalii uimitoare din prima declaraţie dată de femeie 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii