Oradea

articolul anterior articolul urmator

UPDATE: Angajații de la RER amenință să lase Oradea îmbrăcată în gunoaie, până luni

0
7 May 2010 13:33:08
Autor: adevarul

Zeci de gunoieri, angajați ai Rer Ecologic Service din Oradea, se adună la această oră la sediul firmei, pentru un protest împotriva salariilor mici și a orelor suplimentare despre care susține că le sunt neplătite.

UPDATE, ora 15.00

Câteva zeci de angajați ai RER Ecologic Service Oradea, membri de sindicat, au inițiat astăzi, la orele 13.00, o grevă de avertisment de două ore, din cauza faptului că firma refuză să accepte contractul colectiv de muncă, în forma dorită de către muncitori. „Facem grevă deoarece conducere refuză nejustificat semnarea contractului colectiv de muncă pe ramură. În decembrie am depus proiectul, în februarie a fost renegociat și la 25 aprilie a expirat termenul până la care trebuia semnat. Greva de astăzi este primul pas pe care îl facem, conform legii”, a spus Szep Tivadar, lider de sindicat la RER. Angajat de șase ani pe post de conducător auto, acesta este nemulțumit de salariile extrem de mici și de condițiile proaste de muncă. Cel mai mare of al salariaților este acela că, deși angajatorul a crescut salariile cu 18 la sută în 2010, comparativ cu 2009, s-a renunțat la decontarea a 75 la sută din valoarea abonamentelor de transport. „Circa 70 la sută dintre angajați sunt navetiști. Nu ne permitem să le satisfacem aceste pretenții”, a spus Florin Cepănariu, mananger la RER Ecologic Service. Aceasta a anunțat că astăzi, de la orele 17.00, vor avea loc noi negocieri cu reprezentanții sindicatului. Cepănariu a ținut să sublinieze că la protest au participat doar câteva zeci dintre cei peste 350 de angajați ai firmei.

Szep Tivadar a amenințat că muncitorii nu vor ieși la curățenie pe străzi nici luni și că miercuri, dacă nu li se acceptă prețențiile, vor intra în grevă generală.

Protestul de astăzi nu este fără precedent, la începutul acestui an, peste o sută de angajați RER au făcut grevă, fiind necesară și intervenția forțelor de ordine și a Ambulanței.

Tot pentru astăzi, la ora 14.00, era programat și un protest al transportatorilor. La autogara din Oradea niciunul dintre șoferii de autobuze, de la mai multe firme, nu știa nimic de protestul anunțat, la nivel național.

Vom reveni cu detalii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările