Oradea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Adolescenta care crede că în fiecare zi e 11 iunie. Accidentul care îi „resetează“ memoria la fiecare două ore

2
22 Sep 2019 06:09:06
Autor: Laura Gal
Memoria lui Riley Horner se resetează tot la două ore în urma unui traumatism cranio-cerebral suferit la o petrecere. FOTO: WQAD
Memoria lui Riley Horner se resetează tot la două ore în urma unui traumatism cranio-cerebral suferit la o petrecere. FOTO: WQAD

Riley Horner, o adolescentă în vârstă de 16 ani, din  Kirkwood, Illinois, crede că în fiecare zi este 11 iunie, bizara problemă medicală fiind provocată de un accident pe care fata l-a suferit în acea zi, în timp ce se afla pe ringul de dans, la petrecerea de închidere a unei Convenţii pentru tinerii agricultori.

În urma loviturii, tânăra a ajuns la spital şi a suferit numeroase convulsii, după care şi-a revenit, însă doar fizic, pentru că memoria ei se resetează la fiecare 2 ore la ziua de 11 iunie, fără să îşi mai amintească nimic din cele întâmplate după această dată. 
 
Medicii care au tratat-o i-au făcut o serie de teste, dar nu au reuşit să rezolve enigma.
 
„Ne-au spus că nu are nicio problemă medicală. Nu se vede nimic, nu există sângerări cerebrale, nu există tumori”, a explicat ziariştilor mama adolescentei, Sarah Horner.
 
 
Resetările constante ale memoriei au forţat-o pe adolesentă să poarte la ea permanent caiet şi creion, ca să îşi noteze toate informaţiile, inclusiv unde şi-a pus între timp lucrurile.  
 
 „Este greu pentru părinţii mei, îmi este şi mie. Iar oamenii nu înţeleg. Este ca un film. Nici interviul acesta nu o să mi-l amintesc. Voi rămâne fără amintiri, iar acest lucru mă îngrozeşte”, a explicat Riley. 
 
 Medicii le-au spus părinţilor tinerei că problema ar putea rămâne pentru totdeauna, dar mama adolescentei nu acceptă ideea că nu poate fi ajutată, mai ales că fata se pregătea să devină medic, acum nu va putea să-şi găsească nici măcar o slujbă temporară, pentru că, tot la 2 ore, uită tot ce a făcut.
 
„Avem nevoie de ajutor, de cineva care să ştie mai multe despre această afecţiune”, a declarat mama adolescentei în timp ce tânăra vrea să găsească pe cineva care suferă de aceeaşi boală misterioasă, ca să ştie că nu e singură.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangǎ
22.09.2019, 12:02:21

E potrivita pentru un post de calau in vreo inchisoare americana.

Markus Roman
22.09.2019, 12:31:07

Curios! Daca ar fi apucat 11 Iunie 1948, cand comunistii i-ar fi nationalizat tot, as mai fi inteles-o sa ramana blocata la 11 Iunie.