Oradea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO După un an de absenţă, Micula Jr. revine pe Facebook în rol de mare savant. Ce remediu „excepţional“ recomandă românilor pentru COVID-19

6
31 Mar 2020 11:20:21
Autor: Laura Gal
Victor Micula a revenit pe reţelele de socializare, de astă dată ca savant în remedii împotriva coronavirusului
Victor Micula a revenit pe reţelele de socializare, de astă dată ca savant în remedii împotriva coronavirusului

La aproape un an de la percheziţiile desfăşurate pe domeniul său, timp în care s-a ferit să mai iasă în evidenţă, Victor Micula, fiul magnatului bihorean Viorel Micula a revenit acum pe Facebook, promovând un remediu pentru Covid-19 pentru care, zice el, îşi pune averea la bătaie.

Victor Micula nu a mai avut ieşiri publice din vara trecută, când domeniul părinţilor săi a fost percheziţionat într-un dosar al procurorilor orădeni, în care se cercetau fapte precum nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj şi favorizarea făptuitorului, "in rem", adică fără acuzaţii formulate împotriva unei persoane anume.
 
Concret, Micula jr era bănuit că a braconat din elicopter şi că deţinea arme nelegal, cu protecţia unor slujbaşi ai statului, acuzaţii pe care tânărul le-a negat, susţinând că, de fapt, s-ar încerca discreditarea familiei sale. Apoi, a dispărut din viaţa publică. Până acum. 
 

"Vor să vă dispere"
 

În înregistrarea distribuită masiv pe reţelele de socializare, Victor Micula se declară enervat de coronavirus dar mai tare de autorităţile statului care "îşi bat joc de oameni", "de cei care îi permit să facă acest lucru", reproşându-le faptul că au închis şcoli, restaurante, baruri, sub pretextul unei epidemii care ar putea fi stopată şi fără astfel de măsuri. 


"În Suedia, de unde provin eu", explică Micula jr., toate şcolile, localurile, restaurantele şi terasele sunt deschise, deşi există cazuri de coronavirus.

În opinia lui, toţi morţii "puşi pe seama coronavirusului", au fost ucis de alte boli, cum sunt bolnavii de cancer care aveau imunitatea scăzută pe fondul tratamentelor de chimio şi radioterapie.

"Autorităţile vor să vă dispere pentru că au un scop", susţine Micula, fără să spună care pentru că "nu ăsta e motivul" demersului său.

Averea la bătaie
 

Problema lui Micula jr. este că în România nu se fac teste care să dovedească faptul că argintul omoară coronavirusul. "Lansez o provocare pentru preşedintele statului. De mii de secole, lumea se tratează cu argint, care are proprietăţi bactericide şi fungicide. Aşa că îl voi provoca. Să ia argint, dar să fie coloidal ionic, să-l verifice, iar dacă acest argint nu funcţionează la coronavirus, eu sunt dispus să renunţ la toată averea mea. Cu condiţia ca şi domnul Klaus Johannis este dispus să renunţe la fotoliul de preşedinte", a explicat Victor Micula, arătând că, odată făcute testele, acestea îi vor dovedi afirmaţiile, iar statul ar putea produce remediul. "Îţi trebuie doar tehnologie", zice el, promiţând că va reveni cu o nouă postare "live" în care va aduce şi un expert în beneficiile argintului coloidal ionic. 

Fiul magnatului Viorel Micula a explicat în postare şi motivul pentru care au majorat preţul spirtului medicinal în plină pandemie. 

"Ţin să vă anunţ că nu depinde de mine. această decizie a fost luată pentru că preţul materiei prime, al cerealelor din care se produce, a crescut. Ce era să fac? Să dau spirtul gratis?", a mai spus Micula jr.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

MV R.
31.03.2020, 11:34:00

Semianalfabtul ăsta(din câte țin minte,nici azi nu și-a luat bacalaureatul) a citit cam în dungă,de fapt,un articolaș despre chestia cu lingurița de argint care este folosită la împărtășanie în biserici. Așa că Micula Jr.,'oț ca tata și unchiul,a „palmat” panseul jurnalistului respectiv(deși acela nu spunea câtuși de puțin că argintul e leacul!),sporindu-i înțelesul cu adăugiri de suferind de sindrom Dunning-Kruger. Sindrom Dunning-Kruger=persoane incompetente apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate. Acest comportament se datorează incapacității persoanelor respective de a-și recunoaște nivelul lor, tocmai din cauza lipsei lor de cunoștințe în domeniu.

+4 (4 voturi)
Matei Basarab
31.03.2020, 13:00:03

Bah Micula Jr , Coronavirusul se trateaza cu apa de la mare adancime din adancul pamantului de la Sancraieni Ciuc combinat cu Frutti Fresh cu paine. V-ati luat despagubirile, PORCILOR? Ce v-as fi internat intr-un grajd pe motiv ca banii ptr spitale vi i-am dat voua!

+3 (3 voturi)
Ef Ef
31.03.2020, 14:52:05

Purcelusul asta grobian si semidoct e victima sigura pentru COVID. La ce strat de osanza are pe artere, plus fumatul excesiv, nu-l scapa tot argintul din lume. Cand te gandesti ca imperiul creat de fratii Micula va ajunge pe mana juniorului supraponderal, iti dai seama ca viata are un teribil simt al umorului.

+2 (2 voturi)
Coco Cocos
31.03.2020, 12:18:08

minune, miracol...aveam "mare" nevoie de asemenea "sfaturi"...domnule presedinte, guvernanti, ziaristi,ascultati-l si notati...nu stiu cand va mai putea sa "vorbeasca" din nou...nu fiti invidiosi, nu oricine are ghiul si costum cu dungi...

+2 (2 voturi)
bios
31.03.2020, 14:05:17

Prostului nu ai ce sa-i ceri...

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)