Oradea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mândrie de câine poliţist: a fost felicitat de ministrul de Interne pentru că a salvat viaţa unei femei

0
16 Jul 2020 13:52:49
Autor: Laura Gal
Ozzy a primit felicitări, iar conductorul său a fost decorat de ziua Ministerului Afacerilor Interne
Ozzy a primit felicitări, iar conductorul său a fost decorat de ziua Ministerului Afacerilor Interne

Câinele de urmă al poliţiştilor din Bihor, care a salvat luna trecută viaţa unei femei bolnave rătăcită la marginea unei comune, a fost felicitat joi, de ministrul Marcel Vela, iar conductorul său, agentul principal de poliţie Florian Mitra, a primit emblema de onoare a MAI.

Poliţistului orădean Florian Mitra i s-a conferit în mod festiv emblema de onoare a MAI pentru „servicii şi fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului instituţiei".
 
Mitra a participat la eveniment alături de Ozzy, ciobănescul german care a salvat viaţa femeii dispărute,  şi care a primit, la rândul lui, felicitări din partea ministrului. 
 
În cadrul acestei festivităţi, au fost acordate distincţii unor angajaţi ai MAI care s-au remarcat în ultimul an prin fapte deosebite, acte de eroism sau prin implicarea ori iniţierea unor acţiuni caritabile.
 
Ozzy este un ciobănesc german de 4 ani şi 4 luni antrenat în cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei bihorene din anul 2016. 
 
Luna trecută, pe 16 iunie, a fost implicat în operaţiunea de salvare a unei femei cu dizabilităţi psihice în vârstă de 62 ani din comuna bihoreană Cociuba Mare. Aceasta dispăruse de la domiciliu.
 
Pentru salvarea femeii s-au mobilizat aproape 100 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari, care au scotocit, răsfiraţi câţiva metri unul de altul, peste 100 de hectare de teren în jurul localităţii. Unul dintre poliţişti a găsit câteva obiecte de îmbrăcăminte ale femeii şi un papuc, descoperiri care au facilitat orientarea câinelui de urmă, iar acesta, în final, i-a condus pe poliţişti în locul în care se afla dispăruta.
 
 

Citiţi şi: 

Câinele poliţist care i-a salvat viaţa unei femei dispărute. Ozzy a condus aproape 100 de poliţişti pe urmele acesteia

O fetiţă de 5 ani, din Olt, căutată două ore de poliţişti, jandarmi şi voluntari. Adormise sub pat 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii