Oradea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un papagal adoptat a aniversat 70 ani de viaţă. Cum l-au sărbătorit copiii

0
18 Nov 2019 06:12:12
Autor: Laura Gal
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Un papagal amazonian care este mascota oficială a unei şcoli de pe insula Jersey a aniversat în urmă cu câteva zile vârsta de 70 ani cu tort şi înconjurat de toţi elevii şcolii.

Sim este mascota şcolii Rouge Bouillon din Jersey din 1988 şi chiar a supravieţuit unui incendiu care, în 1991, a distrus o mare parte a clădirii. 
 
În fiecare zi, elevii şcolii îi curăţă cu schimbul şi îl hrănesc, iar acum i-au copt un tort şi i-au adus alune, corul şcolii cântându-i "La mulţi ani". 

„Când avem copii noi la şcoală, care poate nu vorbesc limba engleză, îi luăm să meargă să-l vadă şi el îi face să se simtă foarte bineveniţi”, a declarat, pentru BBC, directoarea şcolii, Jess Doyle.
 
Ea a adăugat că există mii de oameni pe insulă care au amintiri gragi cu adorabila pasăre care a bătut recordul de vârstă, majoritatea papagalilor amazonieni trăind maxim 50 ani. 
 
Cert este că papagalul Sim este vestit pe întreaga insulă, printre cei care i-au transmis viaţă lungă şi felicitări fiind şi guvernatorul insulei, care a postat mesajul pe contul oficial de Facebook. 
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările