Oradea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un român a fugit de la locul unui accident pe care l-a provocat în Ungaria, soldat cu un mort şi patru răniţi. Ce au decis judecătorii

3
19 Jan 2020 13:57:31
Autor: Laura Gal
Inconştienţa a avut consecinţe teribile: un mort, patru răniţi şi patru vehicule avariate FOTO: haon.hu
Inconştienţa a avut consecinţe teribile: un mort, patru răniţi şi patru vehicule avariate FOTO: haon.hu

Un şofer român care a fugit după ce a provocat un accident rutier în Ungaria, în apropierea PTF Borş, soldat cu mort şi patru răniţi, toţi români, a fost condamnat la detenţie de instanţele maghiare şi îşi va ispăşi pedeapsa într-un penitenciar din România.

Bărbatul, Radu Dorin Baicu, un orădean în vârstă de 64 ani, a provocat un adevărat carambol în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2015, în jurul orei 2 dimineaţa.
 
Potrivit comunicatului emis la vremea respectivă de Poliţia maghiară, orădeanul se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes Vito şi se îndrepta spre România, din direcţia Berettyoujfalu spre Mezopeterd, pe şoseaua principală 42. 
 
"Pe un segment de drum neiluminat, în condiţii de vizibilitate de noapte, inculpatul a iniţiat depăşirea autotrenului care circula în faţa sa, fără ca să se asigure dacă banda pe care dorea să o utilizeze pentru depăşire, este liberă pe o lungime necesară manevrei", se mai arată în informare. 
 
În timpul depăşirii, inculpatul a avut o viteză de 100- 120 km/h, obligând un cetăţean român care conducea regulamentar autoturismul marca Volkswagen Golf din direcţie opusă să se tragă pe acostamentul şoselei.
 
Volkswagenul nu a putut fi stăpânit, iar după câţiva zeci de metri rulaţi pe acostament a revenit pe şosea după care s-a ciocnit de o autoutilitară cu platformă marca Mercedes Atego, condusă de un orădean, care transporta un vehicul, autoutilitară care a derapat în urma impactului şi s -a oprit în şanţul din dreapta şoselei.
 
În urma acestei maşini venea, tot din aceeaşi direcţie cu Baicu, un alt Mercedes Vito, de culoare neagră, condus tot de un şofer român care, deşi a frânat şi a reuşit să oprească maşina, s-a ciocnit cu un TIR venind din partea opusă, de Volkswagenul Golf care era în derapaj, fiind aruncat în final în autoutilitara Mercedes Atego, în timp ce Volkswagenul s-a oprit definitiv din derapaj pe acostamentul din partea dreaptă a şoselei, corespunzător direcţiei de deplasare a acestui vehicul.
 
În urma accidentului rutier, pasagerul din stânga spate din autoturismul Volkswagen Golf, un român în vârstă de 62 ani, a decedat pe loc. Şoferul aceleiaşi maşini ţi un alt pasager din autoturism au ajuns în stare gravă la spital, ambii rămânând cu o invaliditate permanentă de pe urma impactului, iar şoferul de pe autoutilitara Mercedes Atego a scăpat cu răni relativ uşoare.

 
Deşi ar fi trebuit să observe consecinţele pe care le-a provocat manevra sa, Radu Dorin Baicu nu a oprit şi a fugit de la locul accidentului. "Deşi inculpatul a sesizat, în mod clar, situaţia de pericol cauzată de el, a părăsit locul accidentului fără să oprească, să verifice consecinţele situaţiei de pericol cauzate de el", se explică în rechizitoriul întocmit de procurorii maghiari pe numele orădeanului care a fost trimis în judecată pentru cauzarea, din neglijenţă, a unui accident rutier şi neacordare de asistenţă. 
 
Soluţia a rămas definitivă, iar autorităţile maghiare au cerut, luna trecută, Curţii de Apel Oradea ca bărbatul să-şi execute pedeapsa în România, solicitare care a fost admisă, luni, 13 ianuarie, de instanţa românească.
 
Hotărârea nu este definitivă, Baicu având posibilitatea să o atace, cu apel, în termen de 10 zile de la data când i-a fost comunicată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

A4___ A4___
19.01.2020, 20:09:00

incepand de aici "caravanele" astea ciudate cu numar romanesk vor fi vanate in mod constant de catre otoritati..........ca vorba aia s anu iasa ca ungurii ajuta romanii sa se "omoare" iei intre ei in Ungaria........

-1 (1 vot)
M Costi
19.01.2020, 21:34:17

@Laura Gal - Am inteles , "...Soluţia a rămas definitivă..." , insa care este ? Ati uitat sa o spuneti !

jean valjean din salajean
20.01.2020, 07:04:19

Cum necum exista un Dumnezeu al soferilor asa cum e unul al betivilor. Mereu scapa nevatamati si nu numai ci chiar pot si sa fuga. Incredibil.