Vinete tocate la borcan pentru iarnă. Cum se prepară cea mai simplă şi mai delicioasă reţetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinete tocate la borcan Foto-retetelemeledragi.com
Vinete tocate la borcan Foto-retetelemeledragi.com

Salata de vinete este un deliciu şi în timpul iernii. Aceste legume se pot păstra fie în congelator, fie în borcane. Diferenţa este că pentru vinetele în borcane gospodinele trebuie să muncească mai mult.

Atunci când ne dorim să punem vinete în borcane trebuie să le alegem pe cele mai bune. El trebuie să fie bine coapte, închise la culoare, cu codiţele verzi şi elastice. Le putem coace pe plită sau la cuptor.

În cazul gospodinelor care aleg să prăjească vinetele în cuptor, acestea trebuie să ştie că vinetele se înţeapă de câteva ori ca să nu crape şi să murdărească totul în cuptor”, ne-a mărturisit tanti Maria Popa.

După ce sunt coapte, este indicat ca vinetele să fie curăţate cât sunt fierbinţi pentru că se curăţă mai bine. Vinetele curăţate se înşiră pe un alt fund de lemn aşezat puţin înclinat.

“Le lăsăm aşa 2—3 ore, ca să se scurgă zeama amară. După ce vinetele s-au scurs, se toacă folosind o spatulă de lemn sau de plastic. Le putem pune şi în robotul de bucătărie dar trebuie să utilizăm lamele de plastic. La final, se adaugă  sare după gust”, a mai spus Maria Popa.

Vinetele tocate se aşează în borcane, bătându-le uşor de masă ca să nu rămână înăuntru goluri de aer. Deasupra vinetelor se pune un strat de ulei. Se lasă un spaţiu liber, până la buza borcanului sau a sticlei, de 2-3 cm şi, după ce pune capacul, se fierb în bain-marie, timp de 1 oră, apoi se răcesc sub pătură.

Va mai recomandam:

Cum se prepară cea mai gustoasă zacuscă de vinete după o reţetă simplă

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite