2016, an infernal pentru "baronul" Pinalti: Gheorghe Ştefan are pe cap patru procese în care este acuzat de fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Ştefan zis Pinalti, a început anul 2016 cu patru mari belele penale pe cap. În cel mai greu dintre dosare, al licenţelor Microsoft, fostul primar de Piatra Neamţ a stat în arest preventiv aproape o jumătate de an, cea mai lungă perioadă dintre cei inculpaţi.

Gheorghe Ştefan este trimis în judecată de către procurorii DNA în dosarele Strong Montaj (acuzaţii de spălare de bani), Microsoft (trafic de influenţă, spălare de bani, şpagă de 4 milioane de euro), Giga Tv (trafic de influenţă pentru licenţa televiziunii pe care o controla) şi Poşta Română (trafic de influenţă, spălare de bani şi instigare la abuz în serviciu) dosar în care este acuzat că a intervenit pentru înlocuirea firmei care încasa facturile electronice la Poştă.

Procesele lui Pinalti se derulează la instanţe din Bucureşti, cu excepţia primului (Strong Montaj) care curge la Tribunalul Neamţ, drept pentru care, o perioadă (vara anului 2015) fostul primar de Piatra Neamţ şi-a mutat domiciliul la Otopeni (pentru a ajunge mai repede la termenele din procesul Microsoft şi la controalele de la clinicile medicale din Capitală).

Gheorghe Ştefan a stat cinci luni şi jumătate după gratii (29 oct. 2014 - 15 aprilie 2015), cea mai mare perioadă petrecută în arest din toţi inculpaţii lotului Microsoft. Înainte de a ieşi din penitenciar şi-a înaintat demisia din funcţia de primar (martie 2015) şi a încercat să fie foarte discret în viaţa publică.

În august 2015, Ştefan a revenit în fotbal, activitatea care i-a adus celebritatea, devenind consilier personal al preşedintelui FC Voluntari, Robert Gherghe. Tot atunci părea să fi luat o decizie radicală şi în viaţa privată , după ce a făcut un pas în vederea desfacerii mariajului cu soţia, Elena Ştefan.

Cei doi au depus la Judecătoria Piatra Neamţ o acţiune care avea ca obiect consfinţire acord de mediere (divorţ). Pe 6 noiembrie procesul a încetat pentru că cei doi au renunţat la acţiune.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite