Înalt prelat, proces pierdut cu Poliţia. De ce a fost drastic amendat IPS Ioachim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului FOTO Doxologia.ro
IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului FOTO Doxologia.ro

IPS Ioachim, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a pierdut procesul în care a contestat o amendă contravenţională aplicată de Poliţia Neamţ.

Demersul în justiţie al IPS Ioachim, arhiepiscopul

Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în care era contestată o sancţiune contravenţională, care a fost dispusă de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, nu i-a adus câştig de cauză celui care a intentat procesul. 

Cererea depusă cu numele de mirean, Ilie Giosanu, de înaltul prelat la Judecătoria Roman a fost respinsă. El nu era de acord cu amenda de 6.000 de lei, ce fusese aplicată în

martie anul trecut de către poliţiştii de la Protejarea patrimoniului, care au sancţionat forul bisericesc pe care îl conduce, pentru nerespectarea unor norme ce vizează clădirile monument istoric sau de arhitectură. 

„Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Giosanu Ilie în contradictoriu cu intimata Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ, împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria PNTX

nr. 0072481/02.03.2020“, se arată în decizia completului de la Judecătoria Roman. 

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cel mai probabil, petentul, care a avut avocat ales la termenele de judecată ale litigiului, va uza de calea de atac. Dacă acest lucru se va petrece, o soluţie irevocabilă va da Curtea de Apel Bacău. 

Amenda contravenţională aplicată a fost pentru amenajarea unui magazin în Bicerica Sfânta Paraschiva din incinta Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Parte din ramele de termopan ale respectivei construcţii, unde se vând, la fel ca la mai toate lăcaşurile importante din ţară, diverse obiecte şi cărţi de cult, au fost montate pe pereţii pictaţi ai aşezământului vechi de câteva secole. 

Despre constituirea Episcopiei Romanului nu se cunosc cu exactitate data şi împrejurările, neexistând nici o mărturie documentară în acest sens, dar despre „episcopii schismatice“ din zonă se vorbeşte într-o scrisoare a papei Grigore al IX-lea trimisă în 1234 principelui maghiar Bela. Iar despre biserica cu hramul Sfânta Vineri (Sfânta Paraschiva) pe locul actualei Arhiepiscopii se pomeneşte într-un

documentul emis de cancelaria lui Alexandru cel Bun în 1408, semn că exista dinaintea domniei voievodului moldovean. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Varianta Delta a ajuns şi la schitul de pe Ceahlău, la cota 1.700. Cum s-a aflat că un pelerin este infectat

 

Multiplu campion mondial şi european, voluntar în Grecia la stins incendii. Cine este performerul FOTO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite