Baronul Neamţului rupe tăcerea după prăbuşirea podului de la Luţca. Ce a declarat Ionel Arsene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene, şeful legislativului din Neamţ FOTO Facebook
Ionel Arsene, şeful legislativului din Neamţ FOTO Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, controversatul Ionel Arsene, a postat, pe Facebook, prima declaraţie politică după prăbuşirea în Siret a podului de la Luţca.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, a reapărut în spaţiul public virtual, postând, în seara zilei de 11 august 2022, la ora 21.16, pe pagina sa de socializare un mesaj. Unul de natură politică, după ce, odată cu prăbuşirea în Siret a podului de la Luţca, pe 9 iunie 2022, a „tăcut“. 

Controversatul şef al CJ Neamţ, care este condamnat în primă instanţă la peste 8 ani de detenţie, pentru fapte de corupţie, a transmis ce face „Guvernul PSD“ pentru nemţeni, referindu-se la fondurile alocate prin Programul Anghel Saligny. Nu a pomenit că la guvernare este o coaliţie,

formată şi din membrii PNL şi UDMR. 

„1,4 miliarde de lei, bani daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ! Programul prin care cu sprijinul guvernării PSD se vor implementa 114 proiecte, va duce la creşterea nivelului de trai! (...) Se vor înfiinţa sau extinde reţelele de apă potabilă şi canal, moderniza drumuri săteşti şi construi poduri“, arată Ionel Arsene. 

Ce-i drept, şi liberalii din Neamţ s-au întrecut în a comunica „meritele“ în alocarea de finduri pentru proiectele aprobate în judeţ. Şeful CJ a făcut şi un apel ca toţi primarii să se implice cu „maximă seriozitate“ în implementare, mulţumind „colegilor din arcul guvernamental şi parlamentarilor PSD, care au adus o nouă dovadă a implicării lor pentru susţinerea judeţului!“.

Un penultim mesaj postat de Ionel Arsene era din 22 iulie, când transmitea condoleanţe familiei lui Ioan Strătilă, fost director al primei societăţi private din vremea regimului Ceauşescu, RIFIL Săvineşti Neamţ, una cu capital româno-italian. Iar ultima postare era pe 9 iunie 2022, în ziua când podul de la Luţca se prăbuşea în Siret. Fusese reabilitat cu circa 1,8 milioane de euro, iar dezastrul a survenit după doar vreo şapte luni de la redeschiderea circulaţiei. 

„Va fi efectuată o anchetă, pentru a afla dacă soluţia tehnică a fost bună şi dacă firma care a executat lucrările a respectat soluţiile din proiectul tehnic. În baza concluziilor anchetei, vinovaţii de acest incident vor suporta consecinţele“, spunea Ionel Arsene. Iar de atunci a tot tăcut. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Ziua Marinei într-un loc unic în ţară, „Marea dintre Munţi“. Ce este scondrul cu purcel

Piramida spaţială şi „stafia de pe cer”, fenomenele stranii din Ceahlău. Cum se formează FOTO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite