Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Bătrânii perverşi care au transformat o fetiţă de 10 ani în jucărie sexuală, lăsaţi în libertate de judecători

3
4 Dec 2020 18:20:16
Autor: Dan Sofronia
În dosarul penal sunt cercetaţi cinci bătrâni, cel mai în vârstă având 87 de ani FOTO Arhiva Adevărul
În dosarul penal sunt cercetaţi cinci bătrâni, cel mai în vârstă având 87 de ani FOTO Arhiva Adevărul

În cazul a patru dintre cei cinci incupaţi, cu vârste cuprinse între 66 şi 87 de ani, cercetaţi penal pentru că au abuzat sexual de o minoră, arestul preventiv a fost înlocuit de magistraţi cu o măsură mai blândă

Decizie ciudată a judecătorilor de la cea mai mare instanţă din judeţul Neamţ, Tribunalul, care au decis vineri, 4 decembrie 2020, ca patru bătrâni, cu vârste între 66 şi 87 de ani, să nu mai fie cercetaţi în stare de arest preventiv, după ce au abuzat sexual o fetiţă de doar 10 ani, aplicându-li-se o măsură judiciară mai blândă. 
 
Asta după ce, în prima zi a acestei luni ei au fost privaţi de libertate, sentinţa în urma acuzaţiilor de viol în formă continuată fiind decisă de Judecătoria Piatra Neamţ. 
 
Astfel, în cazul lui Ioan Balmuş, care are 87 de ani, Grigore Ţăpuc, în etate de 81 de ani şi Petre Trăscăuanu, de 75 de ani, instanţa de apel a decis ca ei să fie cercetaţi în stare de arest la domiciliu, iar pentru Ion Măriuţa, de 66 de ani, s-a decis revocarea privării de libertate, fără a se mai aplica o măsură preventivă. 
 
E posibil ca hotărârile judecătorilor să aibă la bază vârsta inculpaţilor, posibile afecţiuni medicale, care le altera stare de sănătate în detenţie, la fel cum e plauzibil ca ei să nu mai fie consideraţi pericol public de vreme ce nu pot părăsi locuinţele, dat fiind arestul la domiciliu. 
 
Şocantul caz s-a petrecut într-un sat dintr-o comună de lângă oraşul Piatra Neamţ. De menţionat este faptul că cei patru arestaţi pe 1 decembrie au fost reţinuţi după ce, în urmă cu trei săptămâni, a fost arestat preventiv alt individ, din aceeaşi localitate, tot pentru viol, victimă fiind aceeaşi fetiţă de 10 ani. 
 
Pe 10 noiembrie 2020, a ajuns în faţa magistraţilor de la Judecătoria Piatra Neamţ şi era privat de libertate Ion Ciudin, de 61 de ani. A uzat de calea de atac, dar a fost păstrat după gratii. Nu a avut
linişte în detenţie, a cerut iar înlocuirea măsurii privative de libertate cu o alta mai blândă, arestul la domiciliu, dar tot nu i-a fost admisă. 
 
Cât îl priveşte pe Ciudin, conform actelor de urmărire penală, faptele au avut loc în anii 2019 şi 2020. Profitând de vulnerabilitatea părţii vătămate, de naivitatea specifică vârstei, dar şi de starea materială precare a familiei din care făcea parte, individul a ademenit copila cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut cu aceasta relaţii sexuale orale. 
 

Antecedentele amoroase al primului arestat din acest dosar

Despre comportamentul deviant al lui Ciudin s-a aflat prin sat, fetiţa ar fi fost consiliată psihologic, după implicarea primăriei din localitate şi ancheta desfăşurată de Direcţia de Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ, iar la un moment dat copila a detaliat ceea ce s-a petrecut, autorul fiind arestat. 

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. Ion, aflat în stare de reţinere (...), cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată (...), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.11.2020 şi până la data 09.12.2020, inclusiv“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ. 
 
Primul inculpatul din acest dosar este căsătorit, are doi copii majori, care lucrează în străinătate, în Italia. Despre Ciudin se spune că şi-a pierdut calitatea de cântăreţ bisericesc la aşezământul din localitatea de domiciliu în urma unei aventuri amoroase. 
 
A fost dat afară după ce s-a aflat că ar fi avut relaţii cu o femeie, consătenii nefiind de acord ca el, persoană însurată, să slujească alături de preot, la sărbători. După acest episod a ajuns la un
schit din zonă, unde a prestat tot ca dascăl. 
 
Cât despre minora violată ea este singurul copil al familiei, una cu resurse materiale limitate, dar
în care soţii nu se prea înţeleg, scandaluri izbucnind pe fondul consumului de alcool. Ancheta în acest dosar avea să stabilească că şi alte persoane au abuzat sexual copila de doar 10 ani, ceilaţi patru
făptaşi procedând întocmai ca primul arestat la comiterea infracţiunilor.
 
Articolul 218 din Noul Cod Penal prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Numai că, în cazul în care victima este minoră, sancţiunea este între 5 şi 12 ani.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Copilă de 16 ani, violată de tată şi lăsată însărcinată de frate. Sentinţe după povestea oribilă descoperită de procurori
 
Bunicuţa cleptomană. Cât va sta la închisoare pentru furturi repetate, trei fiind comise într-o singură zi
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Q Q
4.12.2020, 19:24:36

Castrati chimic ! Asta tre sa le faca!

+2 (2 voturi)
Alfa Omega
4.12.2020, 19:59:26

Judecatori aia trebuie sa se lase de meserie , la fel si procurori care nu au prezentat destule dovezi ! Este o rusine ca s-au organizat 5 barbati maturi chiar batrani si au profitat de o fetita cu parinti alcolisti si o situatie materiala precara ! Unde mai pui ca pe langa salarile babane vor primi si pensii speciale ca au pus in libertate criminali si violatori care oricand pot recidiva !

+2 (4 voturi)
dobrita sorin
4.12.2020, 22:11:16

Asta nu-i justitie si aia nu-s judecatori.

+1 (1 vot)
Modifică Setările