articolul anterior articolul urmator

Călugării de la Petru Vodă reaprind lupta anti-cip. Cum este descris mecanismul pierzaniei şi primele semne ale decăderii

48
13 Feb 2018 11:59:43
Autor: Florin Jbanca

48 Comentarii

Stefan din nord
13.02.2018, 12:09:07

Pur si simplu nu pot sa inteleg cum functioneaza ortodoxia Daca in cazul asta sefii cei mari patriarhii si mitropolitii in marea lor intelepciune decreteaza ca e ok sa folosesti cipuri in viata cea de toate zilele ca nu-i nimic nebiblic cum se gasesc tot felul de popi si calugari sa se puna contra decretand ca cipul e lucrul dracului ? Nu se respecta aceleasi invataturi aceleasi doctrine religioase de la vladica pana la opinca ? Si mai sunt alte divergente in multe cazuri dar am dat exemplu doar cazul de fata Cum ar fi fost ca in biserica crestina din sec I ap Petru sa fi dat anumite invataturi credinciosilor dar o parte dintre ei sa nu le respecte considerand ca invatatura primita de la centru de la Ierusalim ar fi fost gresita prea permisiva in unele privinte dupa parerea lor personala si sa faca dizidenta in interiorul crestinismului ? Si culmea cu toate astea sa fie numiti crestini in continuare .

0 (8 voturi)
Stefan din sud
13.02.2018, 12:54:50

Nu stiu de unde ai tras concluzia ca ortodoxia functioneaza. :)) Biblia a fost depasita in clipa urmatoare aparitiei. Ai citit despre canguri in biblie? Dar despre ursuletul simpatic koala? 'mniezau a uitat ca a facut pamantul si cu Australia? Ortodoxia elimina toate cartile stiintifice scrise in 2.000 de ani pentru o carte scrisa acum 2.000 de ani.

0 (8 voturi)
bob
13.02.2018, 13:15:24

Sincer, nu vad cum, acceptarea unui act de identitate, chiar electronic fiind, poate departa Duhul Sfant de la sufletul care se coboara zilnic pe genunchi in rugaciune, cu umilinta, credinta si cercetarea inimii in fata lui Dumnezeu. Ni se tot baga pe gat ideea ca anumite ritualuri bisericesti alunga spiritele rele, cand in realitate spiritele rele sunt alungate de o credinta in Dumnezeu neclintita, sustinuta de rugaciune sincera si studiu biblic. Impotriva acestora nu exista nici un cip electronic. Electronica n a gasit inca formula de a alunga Dubul Sfant de la un suflet zdrobit si intors la Dumnezeu. Da, in Scriptura se vorbeste de sigiliul lui Dumnezeu, pe care l vor primi toti cei ce L asteapta pe Hristos cu speranta si anume "cei ce pazesc poruncile Lui." Acest sigiliu va fi primit la vremea respectiva de toti acestia in ciuda cipurilor si persecutiilor de tot felul. Semnul fiarei, "cipul" , sau cum vreti sa l numiti va fi primit deasemenea la vremea respectiva de toti cei ce se vor alia impotriva lui Dumnezeu, a Legii Sale si a celor ce pazesc poruncile Lui. Aceste semne nu sunt neaparat vizibile fizic, ci vor fi primite in cuget si in constiinta fiecaruia, dupa o alegere libera. "Cercetati Scripturile..." spunea Hristos. Sa le cercetam deci.

+1 (5 voturi)
Harry Porter
13.02.2018, 12:28:29

Discutia ar trebui sa fie despre drepturi si libertati fundamentale, despre cum este afectata si inhibata societatea stiindu-se in permanenta supravegheata. CI electronica nu prezinta riscuri, odata pierduta nu poate fi clonata? Nu este intruziva, nu poate conduce la discriminari chiar mai mari decat cele ale regimului nazist? Nu poate fi citita de la distanta? Marea Britanie a renuntat la ele din cauza costurilor mari pt DEMOCRATIE, nu a celor materiale! Sa vedem cine mai asigura medical pe cei cu risc mare de imbolnavire, avand toate datele stocate pe buletin! Si miza cea mare nu o reprezinta cardul in sine, ci baza de date a intregii populatii, mina de aur pt profilatori si profitori. Suntem pe drumul catre autoritarism, nu pe cel catre democratie.  PS:THE USE AND RISKS OF ELECTRONIC IDENTITY CARDS - University of Tilburg , MA Roosendaal, pag 36-45.

+6 (8 voturi)
berlin didi
13.02.2018, 13:06:30

Draga HP, chiar si in momentul in care ai scris comentariul asta ai fost localizat, citit, etc. Si tu iti faci probleme ca o sa iti fure cineva datele din cartea de identitate???

+1 (5 voturi)