Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Ce rol avea mătuşa într-o afacere cu droguri în famile. A fost cooptată de nepoţi

0
6 May 2021 19:59:22
Autor: Dan Sofronia
Canabisul distribuit de traficanţi era procurat din străinătate FOTO Adevărul.ro
Canabisul distribuit de traficanţi era procurat din străinătate FOTO Adevărul.ro

Inculpaţii dintr-un dosar de trafic de droguri, în care a fost cooptată de nepoţii cu ocupaţi ilicite şi o mătuşă, au primit condamnări definitive

 
Doi indivizi din Neamţ, pe numele cărora Curtea de Apel pronunţase, luna trecută, sentinţe definitive privative de libertate într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, au fost identificaţi de poliţiştii din Bicaz pe data de 5 mai 2021 şi au fost escortaţi la Penitenciarul Bacău, pentru executarea condamnărilor. 
 
Decizia magistraţilor survine unei „afaceri“ cu stupefiante în familie, trei dintre cei implicaţi fiind rude, doi veri şi o mătuşă. În cauză au fost patru inculpaţi, însă doi au fost condamnaţi cu suspendare, nu au mai declarat apel deoarece nu aveau nici un motiv, date fiind sentinţele fără executare, care au
devenit definitive. 
 
În schimb au uzat de calea de atac Emanuel David, care fusese condamnat de Tribunalul Neamţ la 4 ani şi 4 luni de
detenţie şi Nicolae Covas, care primise 3 ani şi 9 luni de detenţie. Recursul lor a fost admis, iar pedepsele au scăzut la 3 ani şi o lună pentru primul şi 2 ani şi 2 luni pentru cel de-al doilea. 
 
În acelaşi dosar, Florin Alin Enea a avut o sancţiune de 2 ani, 6 luni şi 10 zile de detenţie, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, instanţa obligându-l să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Singura femeie din grup, Ana Maria Enea, a primit tot o pedeapsă cu suspendare, 2 ani şi 8 luni de închisoare, plus 60 de zile de muncă voluntară. 
 
Inculpaţii au vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, fiind de loc din Stejaru, Bicaz şi Tarcău. În cauză au fost acuze de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu. 
 

Percheziţii şi arestări 

Ancheta în această speţă a pornit în anul 2019, când procurorii de la DIICOT Neamţ s-au sesizat că de ceva vreme, în zona Piatra Neamţ şi Bicaz, se distribuiau droguri, iar cercetările au confirmat uspiciunile. S-a stabilit că doi dintre inculpaţi, Emanuel David şi Florin Enea au vândut cannabis şi ecstasy, drogurile fiind aduse din străinătate. De „aprovizionare“ se ocupa Covas, care trimitea pachete prin servicii de coletărie, „marfa“ fiind ascunsă la Ana Enea, nimeni alta decât mătuşa
verilor Emanuel David şi Florin Enea. 
 
Legătura cu amatorii de stupefiante era asigurată de David. Aceştia îl contactau folosind un limbaj codificat şi-l întrebau dacă pot obţine cannabis sau ecstasy. În cazul în care cantităţile pe care le deţineau nu erau suficiente, David lua legătura cu Covas, îi solicita tipul de drog şi cantitatea necesară, fiind trimis să ridice marfa ilicită de la Ana Enea. Cercetările au mai stabilit că ultimele tranzacţii au avut loc în perioada 26 noiembrie - 4 decembrie 2019, când au ajuns pe piaţă atât cannabis cât şi ecstasy, în diverse cantităţi. 
 
Un gram de drog sau un comprimat de ecstasy aveau acelaşi preţ, 80 de lei, însă pentru cantităţi mai mari doritorii obţineau reduceri. Pe 4 decembrie 2019, Emanuel David şi Florin Alin Enea au fost depistaţi în trafic, în timp ce se deplasau cu maşina la un cumpărător pentru a vinde 100 de grame de cannabis şi 20 de comprimate de ecstasy. 
 
Ulterior, la domiciliile celor patru inculpaţi au avut loc percheziţii, ocazie cu care au fost găsite 300 de grame de cannabis, iar cercetările s-au soldat cu arestarea preventivă a celor patru suspecţi. În timpul proceselor, în urma cererilor depuse de acuzaţi, instanţele au decis că ei pot fi cercetaţi în stare de libertate.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Inconştienţi pe Ceahlău, cautaţi de Salvamont pe un traseu imposibil. Puteau lesne să-şi piardă viaţa
 
Crimă sadică, l-au mutilat cu o pavelă! Oamenii străzii au chefuit şi s-au omorât între ei
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările