Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns o copilă de 10 ani jucăria sexuală a unor bătrâni perverşi. Cel mai în vârstă are 87 de ani

38
2 Dec 2020 17:26:47
Autor: Dan Sofronia
Cinci persoane au fost arestate preventiv în acest dosar FOTO Shutterstock
Cinci persoane au fost arestate preventiv în acest dosar FOTO Shutterstock

O primă arestare în acest dosar a avut loc pe 10 noiembrie, alte patru, care vizează bătrâni ce au abuzat sexual o minoră, fiind operate chiar de Ziua Naţională.

Cinci indivizi au ajuns în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, pe data de 1 decembrie 2020, ei fiind privaţi de libertate în urma cercetărilor efectuate de procurori şi de poliţişti într-un dosar care vizează săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată. 
 
Ceea ce deosebeşte această speţă de altele similare este vârsta foarte mică a victimei, o fetiţă de doar 10 ani, dar şi vârstele venerabile ale celor cinci acuzaţi: 61, 66, 75, 81 şi 87 de ani. Şocantul caz s-a petrecut într-un sat dintr-o comună de lângă oraşul Piatra Neamţ. 
 
De menţionat este faptul că ultimii patru dintre violatori au fost reţinuţi după ce, în urmă cu trei săptămâni, a fost arestat preventiv alt individ, din aceeaşi localitate, tot pentru viol, victimă fiind aceeaşi fetiţă de 10 ani. 
 
Pe 10 noiembrie 2020, a ajuns în faţa magistraţilor de la
Judecătoria Piatra Neamţ şi era privat de libertate Ion Ciudin, de 61 de ani. Cercetările efectuate în cauză au stabilit că el nu a fost singurul care a abuzat copila, astfel că pe 1 decembrie 2020, au fost arestaţi preventiv ceilalţi patru. 
 
Este vorba de Ion Balmuş, liderul de vârstă, urmat, în ordine descrescătoare de Grigore Ţăpuc, Petru Trăscăoanu şi Ion Măriuţa. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ. De calea de atac a uzat primul dintre arestaţi, Ciudin, dar a fost păstrat după gratii. Nu a avut linişte în detenţie, a cerut iar înlocuirea măsurii privative de libertate cu o alta mai blândă, arestul la domiciliu, dar tot nu i-a fost admisă. 
 
Cât îl priveşte pe Ciudin, conform actelor de urmărire penală, faptele au avut loc în anii 2019 şi 2020. Profitând de vulnerabilitatea părţii vătămate, de naivitatea specifică vârstei, dar şi de starea materială precare a familiei din care făcea parte, individul a ademenit copila cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut cu aceasta relaţii sexuale orale.
 

Unul dintre autori fusese cântăreţ bisericesc

Despre comportamentul deviant al sexagenarului s-a aflat prin sat, fetiţa ar fi fost consiliată psihologic după implicarea primăriei din localitate şi ancheta desfăşurată de Direcţia de Generală de Asistenţă
Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ, iar la un moment dat copila a detaliat ceea ce s-a petrecut, autorul fiind arestat. 
 
„Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. Ion, aflat în stare de reţinere (...), cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată (...), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.11.2020 şi până la data 09.12.2020, inclusiv“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ. 
 
Primul inculpatul din acest dosar este căsătorit, are doi copii majori, care lucrează în străinătate, în Italia. Despre Ciudin se spune că şi-a pierdut calitatea de cântăreţ bisericesc la aşezământul din localitatea de domiciliu în urma unei aventuri amoroase. A fost dat afară după ce s-a aflat că ar fi avut relaţii cu o femeie, consătenii nefiind de acord ca el, persoană însurată, să slujească alături de preot, la sărbători. După acest episod a ajuns la un schit din zonă, unde a prestat tot ca dascăl. 
 
Cât despre minora violată ea este singurul copil al familiei, una cu resurse materiale limitate, dar în care soţii nu se prea înţeleg, scandaluri izbucnind pe fondul consumului de alcool. Ancheta în acest dosar avea să stabilească că şi alte persoane au abuzat sexual copila de doar 10 ani, ceilaţi patru
făptaşi procedând întocmai ca primul arestat la comiterea infracţiunilor.
 
Articolul 218 din Noul Cod Penal prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Numai că, în cazul în care victima este minoră, sancţiunea este între 5 şi 12 ani.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Poliţia vrea să afle cine a amplasat monolitul într-o zonă protejată de lângă cetatea dacică Petrodava
 
Mănăstire atacată de hackeri. De pe contul de email al acesteia s-a pus la cale o amplă escrocherie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Mihai Popescu
2.12.2020, 17:44:25

12 ani de puscarie este f. putin pt. bosorogii astia libidinosi ! Jegurile astea ar trebui sa stea dupa gratii 20 de ani si in puscarie sa devina "fetite"'

-6 (38 voturi)
pathfinder
2.12.2020, 17:51:43

Animale.

+2 (18 voturi)
miron miron
2.12.2020, 18:06:25

CEL de 87 de ani era tot violator? Poate se uita la celalti, poate era tainuitor, particpant, dar nu cred ca era un violator autentic. O mare vina are si parintii, nu si-au aparat copilul de aceste bestii.

+2 (6 voturi)
Pompierul Parpoules
2.12.2020, 18:26:39

Ala de 87 de ani a dat tonul petrecerii. Cu degetul.

-2 (8 voturi)
t mihai
2.12.2020, 18:47:51

"Povestea oripilantă a unei fetițe de 10 ani, AJUNSĂ jucărie sexuală pentru patru bătrâni." Sofronie, copila a DEVENIT, nu a ajuns...

+6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (38)

Modifică Setările