Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Cum s-a răzbunat o bătrână de 93 de ani pe escrocii care au înşelat-o cu 3.000 de lei prin celebra metodă „Accidentul“

16
9 Apr 2020 17:50:41
Autor: Dan Sofronia
Aspect din momentul realizării flagrantului. FOTO: cnstvroman
Aspect din momentul realizării flagrantului. FOTO: cnstvroman

După ce a plătit pentru că fiica suferise un „accident“ în Statele Unite, nonagenara i-a reclamat pe infractorii care încercau să mai obţină bani

Tagma escrocilor care se îndeletnicesc cu obţinerea de bani prin deja cunoscuta metodă Accidentul a pierdut un membru şi e pe cale să fie mai mulţi, după surprinderea în flagrant a unui tânăr din Roman, judeţul Neamţ. 
 
A fost vorba destre un „cărăuş“, persoana care are în bandă
rolul de a merge la persoana înşelată pentru a ridica suma de bani solicitată telefonic de alt membru al grupării. 
 
Acţiunea de prindere în flgrant delict a avut loc joi, 9 aprilie, după ce o bătrână de 93 de ani a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman. 
 
Înşelăciunea a fost pusă la cale acum câteva zile, când nonagenara a primit telefoane de la persoane necunoscute, care îi aduceau la cunoştinţă că fiica aflată în Statele Unite a suferit un accident de automobil şi este nevoie de o sumă de bani pentru o intervenţie chirurgicală. 
 
Cel mai probabil, infractorii au acţionat la „pont“, ştiind că fata bătrânei este plecată peste Ocean. În primă fază, panicată şi îngrijorată de povestea ticluită de infractori, femeia din Roman nu s-a gândit să verifice dacă aşa stă situaţia şi a dat unei persoane venite în zona unde locuia 3.000 de lei.
 
Primul telefon a fost dat pe 4 aprilie, dar în zilele următoare au urmat altele, interlocutorul cerând altă sumă. A mizat pe credulitatea celei deja înşelate şi pe vârsta înaintată a acesteia, dar nu i-a mai mers.
Bătrâna îşi dăduse că fusese prea naivă şi a reclamat păţania. 
 
În aceste condiţii, pentru prinderea autorilor partea vătămată a fost instruită de anchetatori, fiind pus la cale fragrantul pentru probarea infracţiunii.
 

Indicii că unul dintre autori ar fi în penitenciar

„A fost depusă o plîngere penală, din partea unei persoane în vârstă de 93 de ani, care a reclamat că în intervalul 4-7 aprilie a fost indusă în eroare, de către mai multe persoane, cu privire la faptul că fiica sa, aflată  teritoriul Statelor Unite ale Americii, ar fi suferit un accident rutier grav şi ar fi nevoie de mai multe sume de bani pentru achitarea unei operaţii, făcute în regim de urgenţă. Persoana vătămată a apucat să achite o parte dintre bani, dar între timp şi-a dat seama că este posibil  să fie vorba de o faptă de înşelăciune, motiv pentru care a sesizat şi organele de poliţie. S-a organizat un flagrant în urma căruia a fost prinsă şi reţinută o singură persoană“, a precizat, pentru Monitorul de Neamţ,  Tudor Vieru, prim-procuror al Parchetului Roman.

„Cărăuşul“ a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore şi urmează să fie formulată o cerere de arestare preventivă, ce va fi adresată Judecătoriei Roman. Cercetările în acest caz sunt continuate
pentru identificarea tuturor membrilor reţelei infracţionale, fiind indicii că unul dintre ei este condamnat şi s-ar afla într-un penitenciar, iar alţii sunt în libertate. 

De remarcat că, în ţară, a fost „patentată“ de infractori şi metoda Accidentul - varianta Covid. Astfel, conform relatărilor presei din Constanţa şi Sibiu, persoane în vârstă au fost contactate de infractori, care s-au recomandat a fi colegii unor rude ale acestora, infectate cu Covid 19. 

Şi ar fi fost necesar ca persoanele infestate, cărora li s-ar fi făcut rău la locul de muncă, să fie
transportate la spital. Cum unitatea la care au fost internate victimele nu are ventilatoare suficiente, ar fi necesară contribuţia familiei pentru procurarea aparatului, care să ţină în viaţă „pacientul“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

AdrianGrecu
9.04.2020, 17:55:55

ce dracu, inca mai merge? adica e arhicunoscuta metoda, de fapt, si eu am o cunostinta care inca mai vinde filme pe dvd.

+4 (6 voturi)
un motan intransigent
9.04.2020, 18:42:00

Au fost recuperati banii batranei? Asta e important.

+4 (4 voturi)
Daniel-Florin Abel
9.04.2020, 20:01:39

Bai, deci da-o in pana mea de treaba... "Respecta pe batrani ca sunt mai trecuti prin viata ca tine. Intelepciunea vine odata cu varsa...'' Bai deci parca au 3 ani si sunt atrasi cu bonboane in dubita. Eram in liceu cand au incercat sa il pacaleasca pe Arsinel, si era peste tot la televizor. Acum am 27 de ani. E penibil ca farsa asta a funtionat de la inceput, ca e o escrocherie stupida, daca ai minim un neuron functional, cand te suna cineva si iti zice ca a fost plodu' in accident, in secunda doi iti suni familia, celalat plod, rude, prieteni, te vaiti... ca sa dea dracu dai de baba in tranvai, o intrebi cat e ceasul, iar ea in schimb iti face istoricul problemelor de sanatate, operatii si alte suferinte, deci baba iubeste sa se vaite.... Acum, dupa ce s-a facat atata tam tam pe tema escrocheriei asteia la TV timp de 1 deceniu, sa tot fi prost si sa cazi in plasa... nu ai nici o scuza, iti meriti soarta. Si apoi ne miram ca de ce astia voteaza cum voteaza, si uita de la o luna la alta toate minciunile si magariile facute de cei pe care ii voteaza.

+9 (13 voturi)
George Petru Manea
9.04.2020, 22:13:20

Da este adevarat, insa societatea nu este alcatuita numai din persoane briliante si destepte . O societatea normala are si oameni mai slab pregatiti, mai naivi, mai sint si inculti si oameni care uita sau sint depasiti pur si simplu . Batrini, naivi, bolnavi, total lipsiti de protectie . Victime sigure, spre rusinea unei natiuni care se dovedeste ea insasi citeodata inapoiata prin insensibilitatea si indiferenta ei vecina cu prostia . O societate normala este aceea care protejeaza. O tara bine organizata si rationala . In Romania nu numai ca nu este o societate normala ci, spre deosebire de alte tari este o societate efectiv plina de pericole, unde hotia este la moda, defileaza pe strada, prin institutiile publice, spitale, politie si parlament . Plus exportul in UE. Societatea este , pur si simplu asemeni unui lan de porumb ; lasam buruienile sa prospere, la mai si hranim si irigam, dupa care avem pretentia unor productii bune . Dupa cum iti ingrijesti tara/tarina , asa si maninci . Vom culege roadele - deja se simte - propriei prostii si colaborarii naive cu interlopii obisnuiti, sau politici si din institutii . Istetii vioi de azi , vor fi victimele sigure de miine ale infractorilor , a lipsei de ratiune si masuri radicale ale societatii . Atunci cind vor umbla pe la farmacii si spitale rezemate in toiag . Pentru ca roata se intoarce, nu-i asa ?

+4 (6 voturi)
Moore Kristie
9.04.2020, 22:54:22

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (16)