Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Dan Ostahie a făcut credite „doar cu buletinul" şi a ajuns cel mai bogat nemţean

0
21 Oct 2011 13:18:11
Autor: adevarul
Dan Ostahie rămâne cel mai bogat nemțean
Dan Ostahie rămâne cel mai bogat nemțean

Preşedintele retailer-ului de electronice, electrocasnice şi produse IT Altex se clasează pe locul 85 în Topul „Forbes 500 Miliardari".

Născut în Piatra Neamţ, în 1967, Dan Ostahie a absolvit, în 1991, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii. A făcut parte din prima generaţie de absolvenţi care nu a primit repartiţie după terminarea facultăţii.

Nu a fost niciodată angajat, ci a preferat să lucreze numai pentru el. Astfel, în toamna lui 1991, face un credit, îşi investeşte şi cei 2.000 de dolari economisiţi până atunci şi porneşte o afacere cu televizoare la mâna a doua, cu ajutorul prietenilor şi a surorii sale.

Un an mai târziu înfiinţează firma Altex, iar în 1993 importa deja aparatură electrocasnică nouă. Primul magazin din reţea l-a deschis în 1994, în oraşul natal.

Acum are un întreg imperiu şi este cel mai bogat nemţean, fiind urmat în Topul „Forbes 500 Miliardari" de Culiţă Tărâţă (locul 108) şi de Aurel şi Mariana Kober (locul 113).


Aflaţi ce avere are Dan Ostahie şi care sunt secretele celor mai bogați nemțeni din Topul „Forbes 500 Miliardari", pe care îl găsiţi la orice chioşc de difuzare a presei.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările