Delapidare la primărie. Cum acţiona o contabilă care lua credite şi plătea ratele cu bani de la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzata a fost pusâ sub control judiciar FOTO Adevărul.ro
Acuzata a fost pusâ sub control judiciar FOTO Adevărul.ro

Profitând că era angajata unei primării, o contabilă, care e acuzată de delapidare, lua credite pe numele altor persoane şi plătea ratele cu bani de la buget

O contabilă, angajată la primăria unei comuna de lângă municipiul Piatra Neamţ, a găsit reţeta pentru a obţine venituri considerabile, numai că a făcut acest lucru în mod ilicit. 

Profitând de faptul că avea acces la datele personale ale locuitorilor, ea a contractat împrumuturi pe numele unora dintre săteni, credite ce au însumat 350.000 de lei. Mergând mai departe pe „firul“ ilegalităţilor, cea în cauză, o femeie de 38 de ani, din Piatra Neamţ, plătea ratele lunare din banii instituţiei publice.unde lucra. 

Faptele au avut loc într-o perioadă destul de mare de timp, câţiva ani, între 2018 şi 2020, fără ca nimeni din cadrul adimistraţiei locale de la Primăria Dragomireşti să sesizeze ceva. Totul a ieşit recent la iveală, când contabila a fost pusă sub acuzare, s-a cerut arestarea, dar cererea a fost

respinsă. 

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea Parchetului (...) faţă de

inculpata G. Mariana, cercetată în dosarul (...) sub aspectul

comiterii infracţiunilor de delapidare în formă continuată - 47 acte materiale, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată  - 47 acte materiale, uz de fals în formă continuată - 47 acte materiale şi fals în inscrisuri sub semnatură privată în formă continuată - 58 acte materiale (...). Ia faţă de inculpata G. Mariana măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, până la data 04.10.2021“, conform instanţei.

Pe 5 august 2021, poliţişti şi procurori au efectuat patru percheziţii la sediile a două instituţii publice, dar şi la  locuinţele altor persoane. Ancheta a stabilit că, profitând de funcţia de contabil, acuzata ar fi ridicat în numele a opt persoane suma de 350.000 de lei, de la o instituţie financiară nebancară, reprezentând cuantumul unor contracte de împrumut, despre care titularii nu au avut cunoştinţă şi ale căror semnături au fost falsificate. Pentru plata ratelor, aceasta a efectuat plăţi lunare din bugetul instituţiei publice.

 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Românii pe care păcatele trecutului îi ajung din urmă. Pentru ce sunt extrădaţi în diverse ţări europene

Turnură neaşteptată în cazul înalţilor prelaţi de la Huşi acuzaţi că au violat seminarişti. Ce a decis instanţa

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite