Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Dimensiunea corupţiei în cazul Ambulanţa Neamţ: 26 de acuzaţi, inclusiv un director şi un lider de sindicat

2
28 Jun 2022 19:32:35
Autor: Dan Sofronia
Dan Morenciu, fostul manager interimar laAmbulanţa Neamţ FOTO Dan Sofronia
Dan Morenciu, fostul manager interimar laAmbulanţa Neamţ FOTO Dan Sofronia

Procurorii DNA au extins cercetările în cazul directorului de la Ambulanţa Neamţ, sub acuzare fiind puse noi persoane pentru dare şi luare de mită, plus complicitate

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat pe 28 iunie 2022, că în dosarul concurcursurilor trucate pentru angajări definitive la Ambulanţa Neamţ au fost extinse cercetările faţă de alte 15 persoane. E vizat de alte escrocherii fostul manager interimar, Dan Morenciu, care fusese numit în funcţie de circa patru luni. 
 
Are 67 de ani şi urma să iasă la pensie în toamna acestui an, dacă nu cumva i se prelungea mandatul. Printre cei care fac acum obiectul dosarului penal se află acum şi liderul de sindicat, Gladior  Andronache, care avea „misiunea“ de a colecta bani de la cei care-şi doreau job-uri definitive la instituţia sanitară menţionată. Iată ce se arată într-un comunicat DNA: 
 
„S-a dispus extinderea urmăririi penale pentru infracţiuni de corupţie faţă de alte 15 persoane şi faţă de managerul general interimar al Serviciului de Ambulanţă Neamţ pentru alte infracţiuni faţă de cele deja mediatizate, după cum urmează: Morenciu Dan Dorin, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (...) Maria Luminiţa Rozonschi asistent-şef (....), complicitate la luare de mită şi Gladior Andronache, ambulanţier (...) complicitate la luare de mită“. 
 
Procurorii DNA au mai precizat că, în perioada 02 - 17 mai 2022, managerul Ambulanţei, prin intermediul asistentei şefe Maria Rozoschi, Gladior Andronache şi Ionuţ  Doarbeş, ar fi pretins şi
primit de la ceilalţi 12 suspecţi câte 4.000 euro pentru a fi declaraţi admişi la un concurs pentru personal sanitar şi auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată. 
 
„Suma totală de 48.000 euro (...) ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecţii Rozoschi Maria Luminiţa şi Andronache Gladior în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din
municipiul Piatra Neamţmţ“, mai arată DNA. Pe 19 mai, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a managerului de la  Ambulanţa Neamţ şi a două asistente şefe, ei fiind arestaţi a doua zi. Apoi, peste alte şase zile erau reţinute încă opt persoane, iar pe  3 iunie, DNA a dispus extinderea cercetărilor în cazul a încă cinci suspecţi. 
 
În cazul primelor arestări, la momentul flagrantului, pe 18 mai, asupra managerului Morenciu, s-au descoperit două plicuri în care erau 40.000 de euro. În portofel, ca bani de buzunar, acuzatul avea
1.750 de euro şi 3.500 de lei, iar acasă s-au găsit 75.000 de lei şi peste 51.000 de euro. La sediul Ambulanţei, la asistenta Rozonschi anchetatorii au găsit 8.500 de euro şi 13.400 de lei, o parte din suma în euro fiind ascunsă într-un pantof. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Ample percheziţii în penitenciare. Droguri pentru deţinuţi impregnate în scrisori, care erau apoi porţionate
 
Salvamont, sfaturi după patimile unei clujence pe Ceahlău. „Panica te face să iei decizii periculoase“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
28.06.2022, 20:17:25

Despre ce " Serviciu de Ambulanță " mai vorbim ... ??????????? .. sau .. despre ce " Sistem de Sănătate " .. ...????? . Sau vorbim doar despre un alt fel de Sistem al Eroilor ?????? . Îi faceți albie de porci (voi jurnaliștii ) pe oamenii ce nu mai au încredere în aceste .." sisteme " profund corupte , de oricâte ori aveți oportunitatea ... și care vă raportează aceste nereguli ..infracțiuni, crime ..

Tomescu Tom
28.06.2022, 20:20:53

Acum ... pe bune .. Te urci în ambulanță ... nu știi pe mâna cui te dai ... o fi cineva care doar și-a cumpărat postul ??? Ajungi la UPU ... nici acolo nu știi pe mâna cui ajungi .. idem situația .. În spital ... aceeași problemă ... . Câți dintre cei cu care interacționezi , din sistemul de sănătate ... sunt pe bune, acolo ??? Cred că este o întrebare legitimă ... . Situația este valabilă ... pentru toate celelalte sisteme și instituții din România ... Și nimeni dintre conducători nu se arată îngrijorat de situație ... Oare ..cumpărătorii de joburi ..au ajuns chiar așa de sus ... ???? Chiar așa ???

+1 (1 vot)
Modifică Setările