Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Două surori din Roman îşi vând plângând jucăriile ca să-şi poată ajuta părinţii să plătească facturile

4
28 Sep 2021 16:25:15
Autor: Valentin Trufasu

Fetiţele, de 9 şi 12 ani, sunt nevoite să renunţe la ceea ce iubesc mai mult pentru ca familia lor să poată achita facturile la curent şi la întreţinere.

Romaşcanii care treceau sâmbătă, 25 septembrie, prin dreptul scărilor de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” din municipiul Roman au fost impresionaţi până la lacrimi de două copile, de 9 şi 12 ani. Fetiţele stăteau pe un carton şi încercau să-şi vândă jucăriile celor dispuşi să le cumpere.

Erau vizibil ruşinate de situaţie şi lăsau ochii în jos de umilinţă şi neputinţă. Cele două copile răspundeau plângând întrebărilor trecătorilor, care erau  curioşi să ştie de ce-şi vînd jucăriile. „Ca să achite mama facturile. N-avem încotro“, a încercat ruşinată să lămurească situaţia una dintre fetiţe.

Lângă ele, pe bucata de carton, erau aşezate un iepure de pluş, un căţel, un ursuleţ, o minge şi câteva creioane de colorat, pe care, probabil, le primiseră la deschiderea anului şcolar de la primărie, care a asigurat pachete cu rechizite pentru copiii proveniţi din familii cu posibilităţi materiale modeste.

Păpuşa de care nu vrea să se despartă

„Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţiile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani ca să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim, că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul“, a declarat una dintre copile pentru Monitorul de Neamţ.

Fata povesteşte că facturile sunt mari şi pentru ridicarea gunoiului mejaer, dar şi la întreţinere. Cea mai afectată de situaţie este fetiţa de 9 ani, care ţinea în mâini o păpuşă de care se vedea că-i este foarte greu să se despartă.  Fetele merg la şcoală, deşi familiei îi este foarte greu să le asigure tot ceea ce este necesar traiului de zi cu zi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cinci sfaturi cum să nu fim traşi pe sfoară la plata întreţinerii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Kelemen Jakob
28.09.2021, 16:49:04

Romania educata a lu' Johannes si PNL! Nu va este rusine mah? Au ajuns copiii cersetori! Tuva-n...

-8 (16 voturi)
trek leopard
28.09.2021, 17:05:01

Sa le vanda, la 12 ani n-ai ce sa mai faci cu niste jucarii, s-au jucat destul. Next level. Intagram, Facebook...sper sa le ramana bani si de-un smartphone.

-12 (12 voturi)
Cornea Andrei
28.09.2021, 17:14:29

Primarul ce pazaste? Comunitatea din Roman care ar trebui sa mearga sa intre peste primar ce face?

-11 (13 voturi)
Vasile Naftuli
28.09.2021, 23:18:20

Numai în socialism se mai întâmpla așa ceva, foarte curios, dar acum este „democrație” și toți oamenii sunt liberi și fericiți.

-12 (12 voturi)
Modifică Setările