Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Drama unui bătrân în scaunul cu rotile. A văzut cum soţia paralizată arde de vie. „E traumatizat, plânge după soţie“

0
13 Apr 2021 15:04:55
Autor: Dan Sofronia
Bătrânul rămas văduv şi fără locuinţă a fost preluat de un centru social FOTO ISU Neamţ
Bătrânul rămas văduv şi fără locuinţă a fost preluat de un centru social FOTO ISU Neamţ

Un bătrân ţintuit într-un scaun cu rotile a văzut cum soţia paralizată arde de vie în casa cuprinsă de flăcări, neputând să o ajute

 
Un incendiu devastatator, care a avut loc într-o gospodărie din satul Doina, comuna Girov, judeţul Neamţ s-a soldat cu decesul unei femei în vârstă de 59 de ani. Dramatismul cazului a fost amplificat de faptul că soţul victimei, un bătrân în etate de 68 de ani, a asistat neputincios la moartea soţiei, neputând să intervină deoarece are un handicap locomotor, fiind ţintuit într-un scaun cu rotile. 
 
În plus, sexagenarul rămăsese pe drumuri, locuinţa ajungând o ruină din cauza incendiului, neavând copii şi rude apropiate care-l să-l ajute sau să-l găzduiască. Totuşi, în urma unui apel umanitar, bunicu Vasile, după cum îi spun 
consătenii, are unde locui, fiind preluat de un azil. 
 
Tragedia a avut loc pe data de 10 aprilie 2021, flăcările izbucnind în timp de bătrânul era în curte, iar soţia în casă, în pat, şi ea având un handicap, fiind paralizată. Vecinii au fost cei care au văzut fumul ce ieşea din casă, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, care a fost înregistrat în
dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 09:00. 
 
La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ. Când salvatorii au ajuns la locul indicat, incendiul se manifesta generalizat în interiorul locuinţei. De la bun început se ştia că în casa care ardea ca o torţă este o persoană, care nu s-a putut salva. 
 
„Din păcate, în interiorul locuinţei a fost găsit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 59 de ani. În urma verificărilor efectuate, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise“,  a comunicat ISU Petrodava Neamţ. 
 

„Nimic nu este uşor, dar noi îi vom fi alături“

Imediat după tragedie, comunitatea din satul Doina a făcut un apel public, cerând sprijin pentru bătrânul rămas văduv şi fără locuinţă. Iniţiativei i s-a alăturat Carmen Suciu, preşedinta Asociaţiei Umanitare Născută Înger din Piatra Neamţ şi Asociaţia Umanitară Acoperământul Maicii Domnului, care administrează Centrul Sfântul Ştefan - Belmonte din satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun. 
 

Locuinţa a fost distrusă în totalitate de flăcări FOTO ISU Neamţ

„Am fost să-l vizităm pe bunicul Vasile, încă este traumatizat, plânge după soţie, nimic nu este uşor, dar noi îi vom fi alături să poată fi cât de cât bine. Am cunoscut nişte oameni minunaţi la Asociaţia Umanitară Acoperământul Maicii Domnului, care administrează Centrul Sfântul Ştefan din satul Bistriţa.O atmosferă de compasiune, o armonie perfectă, un mediu în care mi-aş dori ca orice bunic să trăiască decent, mai ales cei fără vreun sprijin“, a postat pe facebook carmen Suciu. 

Preşedinta asociaţiei era bucuroasă că există asemenea centru, că a cunoscut aici nişte oameni minunaţi, precum Simona Frunză şi Simona Matei. A ţinut să mulţumească asistentei sociale Roxana şi primarul comunei Girov, Vasile Ciubotaru, implicati cu adevărat în problemele comunităţii, mergând împreună cu ei să vadă ce face bunicul Vasile. În acest caz s-a implicat şi personalul de la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean Neamţ şi SMURD, făcând imediat o evaluare a stării de sănătate a bătrânului şi testul Covid-19, pentru a putea fi cazat la centrul menţionat. 

„Un caz cutremurător, dar încă odată omenia, iubirea de Dumnezeu şi om a învins ignoranţa. Să nu uităm că doar uniţi vom reuşi să învingem orice rău. O să vă ţin la curent cu situatia bunicului «nostru, al tuturor»“, a mai transmis Carmen Suciu. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Poveste de groază în Neamţ: şi-a violat fosta soţie, apoi a vrut să-şi ucidă fiul provocând o explozie

Cât crezi că vei trăi? Întrebarea neobişnuită cuprinsă într-un chestionar al unei primării de oraş
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările