Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Firmă unicat din România: produce „bijuterii” tehnologice pentru domenii strategice. Investiţii de milioane de euro

0
2 Dec 2021 04:01:17
Autor: Dan Sofronia
Anton Măzărianu, directorul general al firmei FOTO COMES
Anton Măzărianu, directorul general al firmei FOTO COMES

Ţinta managementului firmei unde se fac investiţii de milioane de euro este să devină furnizor european principal de utilaje pentru domenii strategice

În peisajul economic din România, societatea Comes - Compania Mecanică de Echipamente Speciale Săvineşti, judeţul Neamţ, se dezvoltă chiar şi în condiţii nu tocmai propice din cauza pandemiei, investiţiile fiind de ordinul milioanelor de euro. 

După o hală inaugurată anul trecut, care a costat 5 milioane de euro, urmează alta, valoarea ei fiind estimată în jurul a 4 milioane. Tot de euro. 
 
Aceste capacităţi de producţie au fost necesare, societatea fiind lider în România pe piaţa de utilaje tehnologice sub presiune pentru industria de petrol şi gaze, chimică, petrochimică, energetică şi nucleară, executând echipamente metalice complexe de până la 200 de tone. 
Circa 70% din producţie este distinată exportului. 
 
„Prin intermediul lansării noii linii de fabricaţie de echipamente metalice de gabarit, COMES a devenit numărul 1 în România la producţia de utilaje între 70 şi 200 de tone. Ţinând cont de faptul că firma deţine autorizaţiile şi 
certificatele internaţionale necesare exportului, avem în
perspectivă deschiderea a două puncte de reprezentanţă, în Egipt şi Rusia. Obiectivul nostru este de a deveni furnizor european principal pentru clienţii externi“, a declarat directorul general, Anton Măzărianu. 
 
Noua hală are o dimensiune foarte mare, circa 2.500 de metri pătraţi, va fi dotată cu echipamente moderne de debitat şi sudat confecţii metalice. Acum se lucrează la ceea ce ţine de avizarea proiectului, urmând ca lucrările de construcţie să înceapă în februarie anul viitor şi să se termine în luna iulie 2022. 
 
Deschidererea noii capacităţi de producţie la firma din apropierea municipiului Piatra Neamţ, acolo unde deja sunt peste 200 de salariaţi, impune angajarea altor circa 40 de noi lucrători. Este căutat personal calificat în ocupaţii precum sudor, lăcătuş, prelucrător prin aşchiere, vopsitor, dar şi de personal cu studii superioare, inginer mecanic şi inginer sudor. 
 

„Suntem unicul producător român care mai poate fabrica astfel de echipamente“ 

„Oferim angajaţilor, de la toate nivelurile, oportunităţi de creştere şi avansare în carieră. Firma este una cu tradiţie şi cu perspective de viitor sigure. Pachetul salarial este unul motivant, plus alte
beneficii adaptate nevoilor salariaţilor: salariu competitiv, tichete de masă, tichete cadou, bonusuri pentru perfomanţă, prime training, posibilitate de calificare la locul de muncă, certificări în domeniu, transport la şi de la locul de muncă etc“, arată Maria Bârsan, director Resurse umane. 
 
De altfel, despre Compania Mecanică de Echipamente Speciale se ştie că asigură salarii cu mult peste media a ce se oferă la alte societăţi din Neamţ. Scopul noii investiţii este acoperirea cererilor de pe piaţă şi realizarea de produse agabaritice, între 70 şi 200 tone greutate, 50 de metri lungime şi şase metri diametru. 
   
 
Utilajele produse au până la 200 de tone şi lungimi de 50 de metri FOTO COMES
 
„Avem o cifră de afaceri de 14 milioane de euro şi estimăm să creştem producţia cu 30% la anul 2022. Angajăm oameni pentru că vrem să ne dezvoltăm. Şi am făcut totul ca să ne dezvoltăm, avem piaţă şi comenzi. Dacă voiam să rămânem la nivelul de acum, nu aveam nevoie de alţi specialişti. Suntem unicul producător român care mai poate fabrica astfel de echipamente“, a detaliat directorul general.
 
 
Echipamentele COMES ajung la utilizatori finali, rafinării sau combinate din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia, Rusia, Belarus, Lituania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Nigeria sau Egipt. În prezent, este în derulare şi un contract de 3 milioane de euro cu grupul LUKOIL. 
 
Pentru a se face cunoscută pe plan extern, firma nemţeană se promovează intens, participând la expoziţii şi târguri internaţionale de profil, care se organizează în ţări cu tradiţiie în domeniile amintite, în special Germania, Rusia sau Emiratele Arabe Unite. Alte deplasări ale specialiştilor societăţii au loc, lunar, în străinătate, pentru întreţinerea portofoliului de clienţi. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cafeneaua turcilor cherestegii, poveşti de acum 150 de ani. Era loc de socializare, bursă a lemnului şi de plutărit
 
Cea mai impunătoare biserică zidită de voievodul Ştefan. În urma cărei bătălii a fost sfinţită

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările