Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Harta salariilor. Vezi unde se situează nemțenii comparativ cu angajații din zona Moldovei

0
18 Jan 2012 11:19:46
Autor: adevarul
Nemtenii sunt la mijlocul ierarhiei salariale între județele Moldovei
Nemtenii sunt la mijlocul ierarhiei salariale între județele Moldovei

Cele mai mari salarii din regiunea Moldovei le câștigă ieșenii, iar cele mai mici vasluienii. În Neamț, salariul este mai mic față de media națională cu 389 de lei, iar cele mai mari venituri sunt încasate de salariații care lucrează în agricultură, silvicultură şi piscicultură.

Nemțenii ocupă poziţia a treia în topul salariilor din județele Moldovei. Salariul mediu este de 1.068 de lei, față de 1457 de lei cât reprezintă media națională, iar cele mai mari venituri sunt încasate de persoanele care lucrează în agricultură, silvicultură şi piscicultură, respectiv 1.317 lei.


Cel mai bine remuneraţi salariați din județele Moldovei sunt ieșenii. Conform statisticilor realizate la nivel naţional, angajaţii din acest județ au încasat în 2011 cu 140 de lei mai puţin decât media pe ţară. Salariul mediu în Iaşi a fost în 2011 de 1.317 lei, iar cel mai bine plătiți au fost cei care au lucrat în domeniul serviciilor.

Pe locul secund în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din regiunea Moldovei se clasează angajaţii din judeţul Bacău, cu o medie salarială de 1.186 de lei.

În regiunea Moldovei cele mai mici salarii au fost înregistrate de angajaţii din judeţele Suceava și Vaslui cu retribuții ce nu depășesc o medie lunară de 1.006 lei, respectiv 1.042 de lei.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările