Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Imaginea cu care un inginer român a câştigat concursul de fotografie Sony Alpha Universe Europe

2
23 Jan 2020 16:45:09
Autor: Dan Sofronia
Fotografia i-a adus câştigătorului un premiu de 2.500 de euro. FOTO: Fabian Balint
Fotografia i-a adus câştigătorului un premiu de 2.500 de euro. FOTO: Fabian Balint

Reuşita aparţine lui Fabian Emanuel Balint, din Piatra Neamţ, fotografia fiind realizată pe culmea Cozla, care străjuieşte oraşul, alături de Pietricica.

„Recunosc, am fost norocos să trag cadrul ăsta şi să-l editez aşa. Cred că am fost omul potrivit la locul potrivit. Nu sunt eu fotograful lui peşte, dar eu zic că am evoluat puţin în ultimii doi-trei ani“. 
 
Acestea sunt câteva din cuvintele dintr-o postare a lui Fabian Emanuel Balint, un inginer din Piatra Neamţ, în care anunţa că a câştigat un important concurs dedicat pasionaţilor de fotografie din Europa. 
 
Este vorba despre cel organizat pe Instagram de către Sony Alpha Universe - filiala Sony Europe, tema din acest an fiind peisajul. La întrecere au fost înscrise peste 10.000 de fotografii realizate în diverse ţări ale Europei, numărul lor mare scoţând în evidenţă că realizarea pietreanului este una de anvergură. 
 
Înscrierile s-au putut face în lunile noiembrie şi decembrie 2019, iar la începutul acestui an a avut loc
jurizarea şi acordarea premiului. 
 
„Veşti bune! Am câştigat concursul de pe Instagram organizat de Sony Alpha Universe,
@alphauniversebysony.eu. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, mai mult sau mai puţin. Mulţumesc prietenilor de la FotoClubNeamt pentru minunatele ieşiri de duminică dimineaţa, la saşetreizeci. Mulţumesc familiei, care a început să-mi înţeleagă pasiunea. Recunosc, am fost norocos să trag cadrul ăsta şi să-l editez aşa. Cred că am fost omul potrivit la locul potrivit. Nu sunt eu fotograful lui peşte, dar eu zic că am evoluat puţin în ultimii doi-trei ani. Premiul e destul de mare, însă chiar dacă nu ar fi fost, tot aş fi onorat  să mi se aleagă fotografia câştigătoare din peste alte 10.000 înscrise la concurs. Mulţumesc alphauniversebysony.eu“, scria pe Facebook, pe 13 ianuarie 2020, Fabian balint, anunţându-şi performanţa. 
 

„Cred că cei mai mulţi dintre noi avem sau ar trebui să avem o pasiune sau un hobby mai mult sau mai puţin costisitor“

Fotografia care s-a impus la Sony Alpha Universe Europe a fost realizată în luna noiembrie a anului trecut pe culmea împădurită Cozla, cea care alături de Pietricica sunt puncte de reper ale oraşului Piatra Neamţ. 

Premiul oferit de organizator constă într-un obiectiv Sony 16-35mm f/2.8 GM, în valoare de aproape 2.500 Euro. 

Fabian Balint spune că este pasionat de arta foto încă de când era copil, dar paşi importanţi în
desăvârşirea sa au fost făcuţi în ultimii trei ani şi că este la primul concurs mai important pe care l-a câştigat.

„Sunt pasionat de fotografie de pe la 10 ani, însă paşii mai mari în acest domeniu am început să-i fac în ultimii trei ani. Un rol important în evoluţia mea a fost şi faptul că am devenit membru în Foto Club Neamţ. Întâlnirile saptămânale cu membrii clubului au condus la o evoluţie importantă şi o permanentă îmbunătăţire pe acest plan. Recunosc, am investit pe lângă timp şi destul de mulţi bani în aparatură, însă cred că cei mai mulţi dintre noi avem sau ar trebui să avem o pasiune sau un hobby mai mult sau mai puţin costisitor“, a declarat inginerul care lucrează la o firmă de construcţii. 

Reuşita acestuia a fost salutată şi de colegii de la Foto Club Neamţ, care au postat pe Facebook: 

„Veşti minunate pentru colegul nostru Fabian Emanuel Balint, a cărui fotografie a câştigat concursul de pe Instagram organizat de Sony Alpha Universe. Peste 10000 de fotografii au participat la concurs, iar cadrul surprins de Fabian pe Cozla la final de noiembrie a fost selectat de un juriu experimentat“.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
23.01.2020, 20:12:49

vad decorul care pare dintr-o camera/interior, deci nu e pe culmea Cozia ! sau e o poza lucrata/fotoshopata,nu ?!

-1 (1 vot)
Vasile Naftuli
23.01.2020, 22:14:47

Se vede pădurea în ceață; privește mai „obiectiv”, nepărtinitor.

Modifică Setările