Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Un escroc şi imensa sumă obţinută prin metoda „Accidentul“. A înşelat persoane din trei judeţe

1
27 Oct 2021 18:58:30
Autor: Dan Sofronia
Naivitatea unor persoane a fost exploatată de un infractor FOTO Adevărul.ro
Naivitatea unor persoane a fost exploatată de un infractor FOTO Adevărul.ro

Un individ, care a obţinut o imensă sumă de bani prin metoda Accidentul, a fost condamnat, el înşelând persoane din trei judeţe

 
Un individ din Neamţ, Alexandru Toderică, acuzat de înşelăciuni prin metoda „Accidentul“, escrocherie în urma căreia a obţinut sume incredibil de mari în lei şi monede străine, a fost găsit vinovat, fiind condamnat la o pedeapsă cu închisoarea şi la plata unor daune la fel de consistente. 
 
Recent, magistraţii de la Judecătoria Braşov au decis ca el să execute 4 ani de detenţie, fiind adăugat şi un spor de la o altă condamnare. Către opt victime, nemţeanul trebuie să achite paguba creată prin infracţiune, respectiv peste 120.000 de lei, 25.000 de dolari şi 150 de euro. 
 
„În baza art. 38, raportat la art. 39 alin 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată (1 an şi 6 luni închisoare), respectiv 6 luni; inculpatul execută pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare“, se arată ]n minuta instanţei braşovene. 
 
Conform rechizitoriului, Toderică a comis mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul“, din care o parte au rămas în stadiul de tentativă. Ancheta a stabilit că inculpatul a indus în eroare persoane din judeţele Braşov, Prahova şi Neamţ, prin prezentarea ca adevarată a împrejurării mincinoase că rude apropiate ale acestora ar fi suferit accidente grave, necesitând intervenţii chirurgicale urgente. 
 
Cercetările în acest caz au demarat pe data de 5 ianuarie 2021, când echipe formate din anchetatori din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, cu sprijinul poliţiştilor din celelalte judeţe menţionate, au efectuat două percheziţii, în Neamţ şi Bacău, în urma cărora au fost descoperite mai multe mijloace de probă, precum şi sume de bani.
 
Totodată, poliţiştii din Braşov au pus în executare, în judeţul Prahova, un mandat de aducere, pe numele unui tânăr în vârstă de 22 ani dinl Neamţ, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut pentru 24 ore. A doua zi, instanţa de judecată a emis pe numele suspectului un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Şpagă la DSP şi o arestare. Câte mii de euro a luat o angajată care susţinea că poate aranja un concurs
 
Un român s-a legat în lanţuri la Curtea de Casaţie din Roma: „Avocaţii, nişte trântori, mai urmează să mă împuşte“ VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 03:26:01

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările