Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ, a fost arestat pentru 30 de zile. În prima instanţă, judecătorii aplicaseră măsura controlului judicar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene
Ionel Arsene

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a fost arestat preventiv, în urma deciziei luate de judecătorii Curţii de Apel Bacău.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ şi lider al organizaţiei judeţene PSD, va sta în următoarele 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată luni, 29 ianuarie de magistraţii Curţii de Apel Bacău care au analizat atât cererea procurorilor DNA, cât şi pe cea a inculpatului, ambele părţi fiind nemulţumite de decizia primei instanţe. 

După audierile de astăzi, 29 ianuarie, magistraţii Curţii de Apel au admis cererea procurorilor DNA care îl cercetează pe Ionel Arsene într-un dosar de trafic de influenţă.       

Reamintim că prima instanţă, Tribunalul Bacău, a respins cererea anchetatorilor de arestare preventivă, şi a dispus instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cu puţin timp înainte de a primit decizia de arestare, Ionel Arsene se arăta încrezător că judecătorii vor respinge cererea procurorilor anticorupţie, ba, mai mult, îi vor ridica şi controlul judiciar:

„Eu am încredere că nu se va accepta cererea Ministerului Public. Aşa cum am spus de la început, sunt nevinovat şi am încredere că acest dosar, aşa cum a fost construit, a fost construit pentru o execuţie politică. Nu mi-e frică să merg înainte mai hotărât şi mai ferm pentru că nu se poate ca astăzi, în aceste vremuri, să mai asistăm la astfel de dosare făcute fără nici o dovadă, fără nici o probă, doar pe denunţuri mincinoase. Sincer, eu aştept să mi se ridice inclusiv controlul judiciar pentru că şi interesul meu este ca acest dosar să meargă înainte şi eu să-mi dovedesc nevinovăţia şi eu cred că aşa va fi“, a declarat Ionel Arsene pentru presa locală.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, este acuzat de DNA Bacău de trafic de influenţă pentru fapte care s-ar fi petrecut în anul 2013, şi care au fost denunţate de Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, în vara anului 2017.

„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”, conform procurorilor DNA într-un comunicat emis pe 18 ianuarie 2018, zi în care l-au reţinut pe Ionel Arsene pentru 24 de ore. 

După ce Tribunalul Bacău a decis că nu sunt motive temeinice pentru ca Ionel Arsene să fie cercetat în stare de arest, şeful CJ Neamţ a revenit la instituţia pe care o conduce, iar în cursul săptămânii trecute a prezidat şi o şedinţă a legislativului judeţean.   

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite