Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Liviu Dragnea, apel către politicieni, de ziua poetului naţional: „Citiţi-l pe Eminescu în profunzime!”

1
15 Jan 2016 20:11:50
Autor: Florin Jbanca
Liviu Dragnea la Piatra Neamţ
Liviu Dragnea la Piatra Neamţ

De ziua poetului naţional, liderii PSD au fost prezenţi la Piatra Neamţ unde sunt programate să se desfăşoare în acest week-end două întruniri importante ale partidului. Cu această ocazie, preşedintele Liviu Dragnea a vorbit despre opera lui Eminescu după ce a depus o coroană la bustul poetului.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ţinut să depună vineri, 15 ianuarie, o coroană de flori la bustul poetului Mihai Eminescu din faţa Bibliotecii GT Kirileanu din Piatra Neamţ. Liderul social-democraţilor a fost însoţit la momentul comemorativ de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, şi de deputaţii de Neamţ Ionel Arsene (preşedintele PSD Neamţ) şi Liviu Harbuz. 
 
„Am ţinut să fiu împreună  cu colegii noştri din organizaţia PSD Neamţ, în special organizaţia de seniori a PSD Neamţ, pentru a aduce omagiul nostru lui Mihai Eminescu. Vreau să fac precizarea că partidul nostru
este partidul care a iniţiat proiectul de lege prin care s-a stabilit ca ziua lui Mihai Eminescu să fie Ziua Culturii în România”, a declarat Liviu Dragnea după momentul depunerii coroanei de flori. 
 
 
La 166 de ani de naşterea poetului naţional, liderul PSD a făcut un apel către politicieni să citească mai des din opera eminesciană. 
 
„Fac apel la mulţi oameni, nu numai la politicieni, să citească Eminescu în profunzime şi cu foarte multă atenţie, pentru că opera sa este de profunzime, cum sînt puţine opere în lume, iar critica lui la adresa clasei politice e valabilă şi acum“, a declarat Liviu Dragnea. 
 
Liderul social-democraţilor a ţinut să precizeze că apelul său nu se adresează exclusiv politicienilor, ci tuturor românilor:
 
„Vrem să le transmitem tuturor că e bine, din când în când, să-l mai citească pe Mihai Eminescu pentru că de acolo au de învăţat foarte multe lucruri despre viaţă, despre patrie, pentru că cuvântul patrie nu trebuie uitat, despre ce înseamnă dragostea de ţară, despre ce înseamnă caracter şi să înţeleagă că <toate-s vechi şi nouă toate>“, a mai spus Liviu Dragnea.
 
Preşedintele PSD Liviu Dragnea se află în acest week-end  la Piatra Neamţ pentru a conduce lucrările Biroului Permanent Naţional şi ale Comitetului Executiv Naţional al partidului.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jean Maurer
15.01.2016, 21:07:07

Raspuns al unui subaltern: "Sefu', stati c-aveti o scama pe umar, imi permite-ti s-o suflu, promit ca nu va suflu in ureche ! Bine ziceti sefu cu Enimescu, aaaa... Eminescu ! Sa stiti c-am mai incercat sa-l citesc in profunzime dar si din scoarta in scoarta, da sa stiti sefu ca nu se poate citi chiar asa. Se rupe cartea. Am rupt deja cateva si m-au pus aia de la biblioteca satului sa le platesc. Le-am dat bancnote de cate-o mie de lei, ca n-aveam marunt, dar miau (nu de la pisica) ci de la "au mie" (ce tampenie si cu scrisul asta), deci miau spus ca este false. Cum este false ma, ca eu m-am chinuit sa le fac adevarate. Sau poate oi (sau o-i, ca parca suna a oaie, adica "i" sta pentru "lor") fi pus un zero in plus cand le-am tras la xerox. Doamne, cat de prosti e unii. Atata tambalau pentru un "zero" care toata lumea stie ca zero nu insemna nimic. Spuneti sefu', inseamna un zero ceva. Atata lucru stiu sie eu de la matematica, ca doar nu eram copil cand am facut scoala la ff. In clasa a 5-ea eram ditamai omul de 40 de ani. Sefu', promit sa-l citesc pe Enimescu, aaaa.... Eminescu, bata-l norocul de pletos, fara sa-l mai rup. O fi fost si el PSD-ist de-al nostru ? Ah, Pesedeul nu exista p-atunci ? Da poporul tot prost era si pe vremea lui Eninescu, aaa... Enimescu. Nu tot un fel de pesede il conducea ? Adica bunicii si stra-bunicii care ne-a dat noua viata, aia nu era un fel de pesede mai vechi, bineinteles ? C-o am p'asta cu rudele. Cat m-am chinuit s-o bag pe nevasta-mea la primarie. Dar deja am sarit la un alt subiect, n'est-ce pas ? Hai ca v-am dat gata cu franceza. Stati ca a intrat scama in ureche. Daca as scoate-o cu limba, credeti sefu' ca devenim prea intimi ?"

Modifică Setările