Manevre pe listele electorale. Permutări de parlamentari PNL, trimişi în alte judeţe pentru a prinde un loc eligibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Calista aspiră la un nou mandat de parlamentar. FOTO Facebook
Mara Calista aspiră la un nou mandat de parlamentar. FOTO Facebook

PNL Neamţ i-a acordat un loc eligibil la alegerile parlamentare unei deputate din sudul ţării, Mara Calista fiind pe locul 3 la Camera Deputaţilor

Surprizele apar mereu în preajma scrutinurilor electorale, astfel că personaje care n-au nici în clin, nici în mânecă cu vreun judeţ, obârşia fiindu-le prin alte colţuri de ţară, sunt propulsate să candideze pe alte plaiuri. 

După ce fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, de loc din Giurgiu, a candidat la Primăria Piatra Neamţ, de vorbeau mucaliţii că aduce Dunărea în oraş şi duce Bistriţa la el acasă, o altă veste a luat prin surprindere.

Preşedintele PNL Neamţ, parlamentarul Mugur Cozmanciuc, de altfel şi el venit în judeţ prin 2014, de la Iaşi, a anunţat că locul 3 pe lista partidului de la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor va fi ocupat de Mara Calista. 

În prezent ea este deputat de Teleorman şi unul dintre cei mai tineri aleşi în Parlamentul României, fiind născută în octombrie 1988 şi care prin diverse medii este catalogată ca find o speranţă a politicii româneşti. 

„Mulţumesc tuturor, sunt onorată de echipa PNL Neamţ care m-a primit cu braţele deschise şi mi-a acordat votul de încredere pentru o nouă candidatură la Camera Deputaţilor. Aduc cu mine experienţa apartenenţei de 14 ani în Partidul Naţional Liberal (...). Voi pune în continuare umărul la fel de implicată pentru ca regiunea Moldovei să îşi crească potenţialul economic, investiţional şi social!“, a postat astăzi, pe Facebook, Mara Calista, care avea cabinet parlamentar la Roşiorii de Vede. 

Este absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, cu specializare pe Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi deţine un masterat de la aceeaşi instituţie în domeniul Politică, Gen şi Minorităţi. Mara Calista a deţinut ocupat funcţia de consilier al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, consilier personal la cabinetul primului ministru în perioada guvernării Cioloş. De asemenea, a fost membru în CA al Loteriei Române şi preşedinte a asociaţiei O şansă pentru viitor. 

În 2016 a fost aleasă pe listele PNL Teleorman şi a activat în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială şi în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. Deputata care mai vrea un mandat la Neamţ a fost iniţiator sau co-iniţiator la 118 propuneri legislative, dintre care 35 au fost promulgate ca legi.

De ce a fost adus la Piatra Neamţ giurgiuveanul Răzvan Cuc

În ceea ce-i priveşte pe liberalii nemţeni cu şanse de a fi iar în Parlamentul României, ei sunt actualul senator Eugen Ţapu Nazare, iar la Camera Deputaţilor, Mugur Cozmanciuc şi Laurenţiu Leoreanu, care îşi mai doresc un mandat. Lista candidaţilor urmează să fie validată de forul de conducere al Partidului Naţional Liberal. 

În vara acestui an, o mare surpriză o producea PSD, care anunţa că susţine la Primăria municipiului Piatra Neamţ candidatura lui Răzvan Cuc, care a avut două mandate în fruntea Ministerului Transporturilor, ex-ministrul fiind ales deputat în Giurgiu, acolo unde a fost şi administratorul publical judeţului. 

arsenecucul

Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ şi prietenul Răzvan Cuc FOTO Facebook

Alegerea acestuia s-a datorat prieteniei cu Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ. decizia a stârnit rumoare, dar „disciplina“ de partid trebuia respectată, însă, considerând că acest lucru nu-i normal, senatorul Emilia Arcan îşi dădea demisia din partid. 

„Nu mi-am imaginat că ar putea deranja atât de mult faptul că mi-am exprimat nemulţumirea vis-a-vis de decizia de a fi susţinut un om din Giurgiu, «fugărit» de organizaţia PSD din judeţul lui, pentru a candida la Primăria Piatra Neamţ, cât şi pe loc eligibil la parlamentare. Acesta este motivul principal pentru care am ales să demisionez“, declara Emilia Arcan. 

Iar preşedintele PSD Piatra Neamţ, Florentina Moise, explica raţiunile care au condus la ideea că giurgiuveanul era potrivit pentru a candida în oraşul de sub culmea Pietricica: 

„Răzvan este de mai bine de un an deputat de Neamţ şi cunoaşte realităţile judeţului şi ale oraşului. Decizia de a-l avea candidat pe Răzvan a venit în urma mai multor sondaje de opinie. (...). Vrem, nu vrem, Piatra Neamţ a rămas mult în urma altor municipii, şi din ţară. De multe ori nu apărem nici la «meteo». Sau apărem la «alte oraşe!»“. 

Alegerile pentru Primăria Piatra Neamţ au fost câştigate de liberalul Andrei Carabelea, cu 7.696 de voturi, urmat de Dragoş Chitic (PMP) - 6.443 de voturi şi Alexandru Răzvan Cuc - 6.119 voturi. Fostul ministru al Transporturilor nu-şi face griji pentru viitorul politic, el fiind propulsat de amicul Ionel Arsene pe un loc eligibil la parlamentare, cel mai probabuil la Camera Deputaţilor.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Împăratul, şeful unei bande de interlopi din Irlanda, a fost prins. El a comandat uciderea „cuscrului“ lui Adi Minune

Divorţ cu scântei! Patron arestat pentru că s-a răzbunat pe fosta soţie. Ce infracţiune gravă a comis în toiul nopţii

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite