Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Medic acuzat de luare de mită, lăsat să profeseze în continuare. Care este singura restricţie impusă de instanţă

2
10 Oct 2019 14:44:44
Autor: Florin Jbanca

Un medic ortoped din judeţul Neamţ va putea profesa în continuare, deşi este cercetat sub acuzaţia de luare de mită.

Doctorul Abu-Alika Abdalla, cercetat pentru luare de mită într-un dosar instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, a reuşit să-i convingă pe judecători că poate profesa în continuare, fără a afecta mersul anchetei. 
 
Medicul român, de origine iordaniană, şeful Secţiei Ortopedie din cadrul Spitalului Roman, era sub control judiciar pentru 60 de zile, şi nu avea dreptul să profeseze în această perioadă, în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Neamţ pe 24 septembrie. 
 
Abu-Alika Abdalla s-a adresat judecătorilor, iar aceştia i-a menţinut interdicţia de a profesa doar în unităţile din sistemul public de sănătate, el având astfel posibilitatea de a activa în clinici private. 
 
„Modifică obligaţia impusă inculpatului, potrivit art. 215 alin. 2 lit. e Cod procedură penală, respectiv să nu exercite profesia de medic, în sensul că inculpatul va avea obligaţia să nu exercite profesia de medic în sistemul public de sănătate”, au hotărât magistraţii de la Tribunalul Neamţ pe 8 octombrie. 
 
Medicul Abu Alika Abdalla a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la aparţinătorul unui pacient. Doctorul, originar din Iordania, a fost reclamat la dispeceratul Direcţiei Generale Anticorupţie Neamţ, iar pe 24 septembrie a căzut în plasa anchetatorilor:
 
„În data de 24.09.2019, ca urmare a unei sesizări primite la Call-Center  Anticorupţie a Direcţiei Generale Anticorupţie - 0800.806.806,  ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui medic, după ce a primit o sumă de bani de la aparţinătorul unui pacient, în urma unei intervenţii chirurgicale“, conform unui comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.
 
Abu-Alika Abdalla activează la Spitalul din Roman din anul 1998. Din 1997 a primit cetăţenia română după ce, în 1985 a venit în România din Regatul Iordaniei, pentru a studia medicina.  
 
După ce a intrat în atenţia anchetatorilor, medicul Abu Alika Abdalla a declarat că, în acest caz, nu are nici o vină şi că totul a fost o înscenare:
 
 „A fost o înscenare făcută de fiul unei paciente care era pe drum de plecare. Singura discuţie a fost că am cerut să vină cineva din familie după amiază, când trebuia externată, să o ajute, pentru că am o singură infirmieră. Nu ştiu ce a înţeles băiatul sau ce a înţeles pacienta. Probabil era totul aranjat“, a declarat medicul pentru Realitatea Media.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Popa Pius
10.10.2019, 14:57:38

Ce s-au gindit judecatorii: saraku medic, sa intre la zdup pentru o amarita de spaga, de 20 de ori mai mica decit a noastra...

ivanhoe zoom
10.10.2019, 15:19:09

Inscenare sau nu, trebuia sa refuzi banii.