Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Motivul halucinant pentru care o femeie a provocat un incendiu de proporţii uriaşe în curtea unei biserici

1
20 Mar 2020 12:18:48
Autor: Dan Sofronia
Incendiul a distrus acorerişul pe o suprafaţă de 500 mp. FOTO: D.D.
Incendiul a distrus acorerişul pe o suprafaţă de 500 mp. FOTO: D.D.

Floarea Trandafir, din Târgu Neamţ, a fost arestată, după ce a incendiat o parohie, femeia declarând la anchetă că a procedat în acest mod pentru că dorea să se răzbune pe concubinul gelos şi violent.

Noaptea de luni spre marţi, 16/17 martie 2020, avea să fie una extrem de agitată pentru localnicii din Valea Seacă, comuna Bălţăteşti, judeţul Neamţ. În jurul orei 20.00, vestea că arde Parohia Sfântul Nicolae s-a răspândit cu repeziciune printre săteni, mulţi dintre ei încercând să stingă flăcările uriaşe care învăluiau marea construcţie unde era casa praznicală. Sătenii nu s-au putut apropia din cauza intensităţii focului, cei care au făcut-o fiind pompierii de la Târu Neamţ şi Piatra Neamţ, sosiţi cu patru autospeciale.
 
Localnicii au trăit momente de încordare, deoarece exista pericolul ca flăcările să se extindă la biserica aflată la nici 10 metri de imobilul care ardea şi la cel puţin două case din imediata apropiere. Oamenii au avut noroc cu intervenţia promptă a forţelor profesioniste şi cu faptul că vântul nu a bătut spre locuinţe, purtând scânteile către o livadă. 
 
Misiunea cadrelor de la ISU Neamţ a durat câteva ore, iar după cercetările specifice s-a dat şi verdictul în ceea ce priveşte cauza. Dacă toată lumea vorbea despre un posibil scurtcircuit la instalaţia electrică, pompierii au stabilit că a fost o acţiune intenţionată. Poliţiştii au început cercetările şi au identificat-o, în 17 martie, la Sacaluşeşti, o localitate aflată la vreo 20 de kilometri de Valea Seacă, pe Floarea Trandafir, în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul în Târgu Neamţ. 
 
Poliţiştii au aflat că aceasta îşi găsise adăpost într-un sat vecin cu cel unde s-a produs incendiul, într-o casă părăsită, apelând la mila locuitorilor pentru ceva de mâncare. Femeia a recunoscut că incendiase casa praznicală.
 

Arestată pentru distrugere prin incendiere

Sătenii s-au mobilizat pentru înlăturarea efectelor incendiului. FOTO: D.S.

 
Ancheta a scos la iveală detalii interesante despre autoare şi motivul halucinant al incendierii. Chiar pe 17 martie, la Poliţia Târgu Neamţ s-a prezentat un bărbat care a reclamat că Floarea Trandafir, care-i era concubină, a plecat de acasă şi nu mai venit, motiv pentru care a dat-o dispărută. Nu era pentru prima dată când femeia îşi părăsea voluntar domiciliul, cercetările ducând la depistarea ei în localitatea menţionată. La audieri, femeia a declarat că plecase de acasă din cauza geloziei concubinului, care o acuza de infidelitate şi o agresa.
 
Femeia le-a spus poliţiştilor că pe 16 martie a ajuns la Valea Seacă şi s-a decis să incedieze parohia, pentru a se răzbuna pe bărbatul violent. Floarea Trandafir a fost reţinută şi ulterior arestată preventiv de Judecătoria Târgu Neamţ, pe 19 martie, pentru distrugere prin incendiere.
 
Incendiul de la Parohia Sfântul Nicolae a fost unul de mare amploare, transformându-se în scrum acoperişul de 500 de metri pătraţi al casei praznicale şi centralei termice, bunuri materiale aflate în  interior şi câţiva metri cubi de lemn.
 
„Un bărbat de 61 de ani a suferit un atac de panică, a primit asistenţă medicală de la echipajul de paramedici, însă a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului este acţiunea intenţionată“, comunica Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

un motan intransigent
20.03.2020, 12:42:41

Logica femeii mi se pare irefutabila. (Stiti ce-i aia, nu?) Femeia nemultumita de purtarea amantului i-a reprosat Bunului Dumnezeu ca nu i-a dat acestuia "gandul cel bun" in amanterie. Ce ma nedumereste e ca, se pare, nu exista o categorisire mai docta a relatiilor dintre un barbat si o femeie (sau invers). Concubinaj, amanterie, tiitoare, iubitul/iubita, cocota, intretinuta, (taratura...scuzati forma, dar exista). Ar fi de apreciat o eventuala aprofundare semantica din partea autorilor articolelor aduse in fata ochilor nostri mai mult sau mai putini inocenti...

Modifică Setările