Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Noul director al Spitalului Judeţean Neamţ este judecat pentru corupţie. Procesul, suspendat pe timpul stării de urgenţă

6
3 Apr 2020 21:03:32
Autor: Andreea Unturica

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, Doru Mocanu, şi-a dat demisia din motive de sănătate, iar director interimar a fost numit managerul spitalului din Târgu Neamţ, Florin Ionuţ Apostoae. Acesta din urmă este însă judecat pentru fapte de corupţie, respectiv fraude cu fonduri europene.

Doru Mocanu a demisionat din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ după ce a acuzat crize de hipoglicemie. Acest lucru a fost confirmat, vineri, chiar de către Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, citat de Mesagerul de Neamţ.

„De ieri dimineaţă (joi, 2 aprilie) a intervenit această situaţie, dl. Mocanu mi-a comunicat problemele domniei sale şi am început imediat să caut soluţii. Ce pot să spun este că de mâine dimineaţă director interimar va fi Florin Apostoae, managerul spitalului din Târgu Neamţ, care sper că va face faţă cu brio acestei provocări. Este un specialist, ştie meserie şi management şi am încredere că va fi la înălţimea momentului”, a declarat Arsene pentru Mesagerul de Neamţ.

Noul manager s-a aflat în două rânduri la conducerea spitalului din Târgu Neamţ şi preia conducerea Spitalului Judeţean Neamţ în condiţiile în care judeţul Neamţ se află vineri, 3 aprilie, pe locul 3 în privinţa cazurilor de infectări cu noul coronavirus, respectiv 150, după Suceava şi Bucureşti.

Cine este Florin Apostoae

Florin Ionuţ Apostoae a fost trimis în judecată de procurorii DNA în data de 2 iulie 2018 pentru fapte de corupţie, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Neamţ. În acelaşi dosar cu el, sunt judecaţi fratele său, Laviniu Apostoae, directorul Liceului Tehnologic din Răuceşti, Camelia Apostoae şi Ilie Bîzu, un patron de firme locale.

Conform rechizitoriului, Camelia Apostoae este acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, cu scopul de a obţine pe nedrept fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, la fel ca Florin Ionuţ Apostoae, ceilalţi doi implicaţi în dosar fiind consideraţi complici. Acuzaţiile vizează construirea unor pensiuni agroturistice cu fonduri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, instituţie care s-a constituit parte civilă în proces.

Prejudiciul reţinut în sarcina Cameliei Apostoae este de 265.407 lei, iar cel din sarcina lui Florin Ionuţ Apostoae de 271.892 de lei.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, în 26 martie 2020, procesul a fost suspendat ca urmare a „art.43 alin.2 din Decretul 195/16.03.2020 al Preşedintelui României, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Carmen Florea
3.04.2020, 22:13:18

... frumos, Arsene si banda de talhari, 'cadre' unu' si unu'... ... n-avem nicio sansa ...

+4 (4 voturi)
imsi imsi
4.04.2020, 00:49:04

Pai n am incredere in DNA fiindca ancheteaza doar firme sau afaceristi romani si de cele mai multe ori se dovedeste ca fapta nu exista sau ca dosarul ii intocmit prost samd. ramane sa aflam peste ani ca totul a fost o manareala politica, banii find pierduti investitia distrusa doar ca sa si umfle vreun procuror nr de dosare. S ar putea sa gresesc da dr asta n a fost si presedinte pe la colegiul medicilor ?

imsi imsi
4.04.2020, 00:56:32

Gratie DNA va trebui in curind sa importam manageri si oameni de afaceri ca i baga pe toti la bulau. Cind afacerile romanesti vor disparea iar managerii vor avea toti pasaport SUA sau GB sau FR etc atunci automat si DNA ul se va desfiinta fiindca astia toti nu vor putea fi judecati sau anchetati in tertoriul economic romania. Cetatenii SUA deja se bucura de extrateritorialitate pot omori sau fura ce le vrea inima ca s urcati in avion si se n torc acasa unde primesc certificat de buna purtare. Profitind de precedentul asta si ceilalti vor cere acelasi drepturi de care se bucura si azi de facto. Pai nu vedeti ca toti pedofilii din incoruptibla Olanda isi facmendrele pe la noi ?

-1 (1 vot)
m lupascu
4.04.2020, 08:11:18

- si pintea-popesede

costy
4.04.2020, 09:44:08

- Unde, s-a mai auzit - Manager, la - Banul Public - fara experienta, la - HOTIE.

Vezi toate comentariile (6)