Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Bulai, ironizat pe internet după laudele aduse lui Drulă pentru podul de la Brăila. „Felicitările mele pentru Transfăgărăşan şi Barajul Vidraru“

22
20 Aug 2021 13:39:13
Autor: Dan Sofronia
Iulian Bulai, parlamentar USR de Neamţ FOTO Adevărul.ro
Iulian Bulai, parlamentar USR de Neamţ FOTO Adevărul.ro

O postare pe Facebook a deputatului Iulian Bulai, care-l laudă pe ministrul Cătălin Drulă, a fost taxată dur, majoritatea comentariilor fiind critice.

Iulian Bulai, deputat USR de Neamţ, este protagonistul unei noi postări discutabile pe contul de Facebook şi care a adus un val de critici la adresa sa, a unui oficial guvernamental şi a formaţiunii din care face parte. 
 
Parlamentarul îl laudă pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în ceea ce priveşte construcţia podului de la Brăila, dar la care colegul de partid ajuns pe înalta funcţie nu are nicio contribuţie. 
 
„Conectăm România! Aşa arată podul de la Brăila. Aşa arată progresul când guvernăm pe bune, chiar dacă sunt multe piedici. Bravo, Cătălin Drulă! Ajungem mai repede la Marea Neagră şi la Delta Dunării!“, este postarea de pe 18 august a parlamentarului, una care este însoţită de câteva fotografii nocturne a podului peste Dunăre. 
 
Şi la fel ca la alte mesaje transmise pe contul de socializare, comentariile au curs necontenit, fiind negative pentru autor. În altele, internauţii dau dovadă de umor, întrecându-se în „felicitări“. 
 
 
„Podul e gata? Înţeleg de la dvs. că acum, dacă mă sui în maşină, gata, trec podul şi ajung «mai repede» în Deltă şi la Marea Neagră. Sper să nu ne dezamăgiţi, nu face USR aşa ceva“, este un prim comentariu.
 
Şi urmează unele ilare: „Transmiteţi, vă rog, felicitările mele domnului Drulău şi pentru Transfăgărăşan şi Barajul Vidraru“; „E podul din poveste? S-a dat Harap Alb cu cal cu tot peste cap şi podul s-a ridicat într-o noapte? Ce fumaţi de aveţi asemenea halucinaţii?/ Amice, matale eşti pe ierburi? Prafuri? Pastile? Ce treabă aveţi voi cu podul dorit de dobrogeni de zeci de ani şi aprobat şi finanţat (găsit banii) de pesedişti?“. 
 

„Umblă vorba că penicilina tot la voi în partid s-a descoperit“ 

Un comentariu, care-i la fel de comic, conţine un sfat: „Dacă vă duceţi şi căutaţi în piciorul stâng al statuii dorobanţului de la podul de la Cernavodă, o să găsiţi un bileţel lăsat de Anghel Saligny în care este stipulat faptul că îi dă voie lui Drulă să se laude cu acea construcţie. Şi dacă tot ajungeţi prin zonă puteţi să tăiaţi şi panglica la Canalul Dunăre - Marea Neagră“; „Felicitari Drula pentru ridicarea monumentului dacic de la Sarmisegetuza“. 
 
În alte „opinii“ este criticată formaţiunea politică menţionată şi i se aduc „mulţumiri“ parlamentarului: „Deja devine tragi-comic. Vă arogaţi orice, totul, nu contează că pentru acest proiect specific USR -
PLUS nu are absolut niciun merit, tot vi-l arogaţi“; „Mulţumim domnule Bulai pentru Castelul Peleş, pentru Castelul Bran şi mai ales pentru Mănăstirile din Bucovina. Ştim ca e meritul dvs. şi al USR“; „În altă ordine de idei, umblă vorba că penicilina tot la voi în partid s-a descoperit“. 
 
Revenind la podul de la Brăila, care va avea o lungime de 1.974 de metri, va fi gata vara viitoare, iar drumurile care îl vor lega de infrastructura rutieră de pe cele două maluri vor fi terminate spre final de 2022. Licitaţia pentru execuţie a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea dintre o firmă italiană şi
una japoneză, investiţia fiind de 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Pompieri altruişti. „Nimic grav, ar putea spune unii, pentru că etichetăm cu uşurinţă oameni şi contexte“
 
Stareţul care era fie omorât de lotrii dezertori, naşul patriarhului Daniel, este propus spre canonizare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Dragan Mircea
20.08.2021, 14:01:43

Bulai cersetorul statuie din Stockholm

-10 (26 voturi)
Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
20.08.2021, 14:03:11

Haha, comentatorul roman a fost cinic si crud, dar la modul inofensiv-amuzant. Si asta ne bucura, e semn de intelect. Bine, poate pe Bulai il bucura mai putin.

0 (10 voturi)
Radu Mircea
20.08.2021, 14:57:31

Iar se mișcă statuia Bula-ica. A început să se laude. Până acum bătea câmpii.

-9 (19 voturi)
Matrics Gigescu
20.08.2021, 15:32:45

Vai mama ei de Românie. S-a înlocuit ciuma roșie corupă pesedista cu tot felul de bulaiuri, barne, ghine, cioloase, prune, cîțe, vilceanuri etc Atât s-a putut, trist.

+11 (21 voturi)
Coco Cocos
20.08.2021, 15:49:40

un alt excrement lăsat în ploaie....problematic e că sunt atât de multe asemenea infecții subumane...

-6 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările