Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Patimile lui Pinalti în Vinerea Mare. Gheorghe Ştefan va petrece Paştele după gratii, dar poate fi acasă de ziua lui

0
10 Apr 2015 16:23:30
Autor: Florin Jbanca
Gheorghe Ştefan a fost la un pas să fie mutat în arest la domiciliu înainte de Paşte
Gheorghe Ştefan a fost la un pas să fie mutat în arest la domiciliu înainte de Paşte

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ a aşteptat degeaba decizia judecătorilorprivind schimbarea măsurii de detenţie în arest la domiciliu. Deşi o primă instanţă i-a acceptat cererea, procurorii DNA au contestat decizia.

După aproape jumătate de an de detenţie în arestul Poliţiei Capitalei, fostul primar de Piatra Neamţ a aşteptat vineri, 10 aprilie, o decizie definitivă din partea judecătorilor Curţii Supreme privind schimbarea măsurii de arest preventiv în arest la domiciliu. O astfel de hotărâre ar fi însemnat că Gheorghe Ştefan putea să-şi petreacă sărbătorile de Paşte acasă.
 
Doar că, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat judecarea contestaţiei pe care procurorii DNA au făcut-o la decizia luată de prima instanţă care îi acceptase marţi, 7 aprilie, solicitarea de a fi mutat în arest la domiciliu. 
 
Termenul fixat pentru judecarea contestaţiei DNA este miercuri, 15 aprilie. Dacă hotârârea va fi în favoarea fostului edil, acesta va fi acasă de ziua sa de naştere (23 aprilie), când va împlini vârsta de 62 de ani. 23 aprilie are o importanţă dublă pentru  Gheorghe Ştefan deoarece coincide şi cu ziua de nume (Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruinţă). 
 
Pe durata arestului la domiciliu Gheorghe Ştefan nu va avea voie să părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. 
 
De asemenea, acesta nu va putea comunica cu Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu, inculpaţi şi ei în dosarul „Microsoft”, dar nici cu martorii din cauză, direct sau indirect, respectiv cu Claudiu Ionuţ Florică, Dragoş Şerban Stan, Adrian Ujeniuc, Sorin Cristian Eftene, Eugen Bejinariu, Gabriel Marin, Manuel Bercu, Maria Niculae, Răzvan Tomi, Ioana Candida Drăgan, Luminiţa Cecilia Mazilu, Aurelian Cristian Colman, Gabriel Muraru, Decebal Silviu Draghiş, Elena Alexandra Goicea, Laurenţiu Stoica, Clitemnestra Gâdea, Claudia Diana Vlădescu, Chanine Khalil Abi, Horia Cătălin Barabaş, Dan Besciu, Gabriel Marin, Vasile Andrei, Adrian Fortuneanu, Viorel Vasile, 
 
Pinalti este singurul arestat în dosarul Microsoft, dosar în care s-au finalizat cercetările şi a fost trimis în judecată. Gheorghe Ştefan este în arest din data de 29 octombrie 2014.  
 
Pe aceeaşi temă:
 
Dosarul „Microsoft”. Gheorghe Ştefan, în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă
 
Dosarul „Microsoft”. DNA i-a trimis în judecată pe Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan şi Dumitru Nicolae

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările