Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Petreceri la care s-au autoinvitat „mascaţii“. „Daruri“ scumpe făcute de poliţişti

0
18 Jan 2021 14:59:19
Autor: Dan Sofronia
Petrecerile în timpul stării de alertă sunt interzise FOTO Adevărul.ro
Petrecerile în timpul stării de alertă sunt interzise FOTO Adevărul.ro

Două petreceri private de la sfârşitul săptămânii trecute au fost întrerupte de poliţişti, la o cumătrie organizată la o pensiune participând aproximativ 150 de persoane

 
Interdicţiile impuse de vremurile pandemice nu prea mai
impresionează şi contrar tuturor recomandărilor sau a cifrelor îngrijorătoate legate de bolnavi şi decesele cauzate de noul coronavirus, petrecerile se ţin lanţ. 
 
Numai că, unele cazuri au ajuns la cunoştinţa forţelor de ordine şi ceea ce au considerat organizatorii că ar trebui să fie un motiv de bucurie s-a transformat în cu totul altceva.
În judeţul Neamţ, pe data de 17 ianuarie 2021, două astfel de petreceri au fost întrerupte de poliţişti. 
 
Duminica trecută, oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au fost sesizaţi că în localitatea Bodeşti, la o locuinţă particulară, mai multe persoane participă la un
botez. 
 
„Echipajul de poliţie s-a deplasat la faţa locului, fiind identificate opt persoane. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite de Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 11.000 de lei, iar evenimentul a fost oprit“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
La fel au stat lucrurile şi la un eveniment similar, dar sancţiunile aplicate au fost mult mai mari. În noaptea de 16/17 ianuarie 2021, la o pensiune din zona Bâtca Doamnei, s-a aflat că este o cumătrie la care participau aproximativ 150 de persoane. Au intervenit cadrele de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Piatra Neamţ, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi. 
 

Alte amenzi pentru nerespectarea normelor sanitare

Şi această petrecere a fost întreruptă, iar pentru încălcarea normelor sanitare atât organizatorul evenimentului cât şi administratorul localului public au fost sancţionaţi cu amenzi de câte 10.000 de lei.
După cum se ştie, pe perioada stării de alertă, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise sau
deschise, publice şi private. 
 
În afară de botezurile „stricate“ de autorităţi, pe 17 ianuarie 2021, pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspîndire a virusului SARS-CoV-2, peste 140 de poliţişti şi poliţişti locali din Neamţ, împreună cu celelalte instituţii implicate, au intensificat activităţile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici. 
 
Au fost organizate nouă acţiuni în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurante şi localuri publice
care au deschise terase, fastfood-uri precum şi mijloacele de transport în comun. Verificările au vizat 52 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, 40 de mijloace de transport persoane şi au fost legitimate 1.605 de persoane. 
 
Echipele de control au depistat 81 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, fiind sancţionate contravenţional. Alte două amenzi au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public privat închis, pentru care au fost instituite restricţii, iar o amendă a fost dispusă pentru nerespectarea măsurilor privind carantina. 
 
În total, sancţiunile au depăşit 27.000 de lei şi a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în conformitate cu art. 352 din Codul penal.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Arestare în cazul din Borca, unul care a iscat o revoltă etnică şi anchete pentru incitare la ură şi discriminare
 
Cine a provocat incendiul de la Psihiatria din Roman. Imaginile video au arătat cine sunt principalii suspecţi
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările