Poliţist care cerea favoruri sexuale, iertat de puşcărie. „Ai văzut, ieri ţi-a plăcut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul nemţean a ieşit din sistem FOTO Realitateamedianeamt
Poliţistul nemţean a ieşit din sistem FOTO Realitateamedianeamt

Magistraţii braşoveni au modificat decizia instanţei de fond, dând o pedeapsă definitivă cu suspendare, deşi poliţistul fusese condamnat cu executare.

Problemele penale ale poliţistului Adrian Costel Anton din Piatra Neamţ s-au încheiat zilele trecute cu o pedeapsă definitivă de 3 ani de închisoare, pentru luare de mită, magistraţii Curţii de Apel Braşov dispunând suspendarea. Inculpatul are de respectat o serie de condiţii şi trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Decizia este blândă, având în vedere că instanţa de fond, Tribunalul Covasna, îl condamnase, în octombrie 2021, la 3 ani şi 2 luni de închisoare, dar cu executare. Până la decizia definitivă pronunţată recent, dosarele acuzatului s-au „plimbat“ pe la diverse instanţe, el uzând de căile de atac

prevăzute de legislaţie. 

Adrian Anton fusese delegat de la Poliţia Neamţ la cea din Covasna, iar după necazuri penale din 2016, a urmat altă „belea“, acum aproximativ trei ani fiind iarăşi condamnat

pentru o mită de 300 de lei. Anterior, la finalul anului 2020,

subofiţerul primise la Curtea de Apel Braşov 3 ani cu

suspendare, pentru luare de mită şi folosirea funcţiei în scop

sexual, după „afaceri“ cu permise auto. 

„Aplică inculpatului Anton Costel Adrian pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care se adaugă o treime din pedeapsa de 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală (...) a Tribunalului Covasna, (...) definitivă prin decizia penală (...) a Curţii de Apel Braşov, respectiv 2 luni închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 2 luni închisoare“, conform

Tribunalului Covasna. 

Această decizie a instanţei din Covasna nu era definitivă, atât DNA, cât şi inculpatul contestând-o. Şi cazul s-a întors iar la Curtea de Apel Braşov, care s-a pronunţat definitiv zilele trecute. În primul dosar, pe lângă subofiţerul Anton a mai fost condamnat şi un comisar, I.F., şi el detaşat la Covasna, care

pentru luare de mită a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

„Să nu vină vreun cuţit în tine sau vreo alică de puşcă“  

În cazul agentului ar fi fost vorba de 15 infracţiuni de luare de mită. Cercetările au scos la iveală şi faptul că una dintre candidate a acceptat să întreţină relaţii sexuale, pentru ca acesta să-i completeze chestionarul pentru permisul auto. DNA nu a precizat câte favoruri sexuale au fost necesare pentru un chestionar completat corect. 

„În perioada 7 martie 2016 - 20 aprilie 2016, inculpatul C.A.A, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea“, se arăta într-un comunicat DNA. La primul examen, aspiranta la carnet a picat, dar la următorul poliţistul i-a şoptit răspunsurile corecte, aceasta promovând cu 22 de puncte. 

Din interceptările de la dosar reiese că Adrian Anton era „urechit“ de comisar la telefon, care-l sfătuia să nu se „atingă“ de femeile măritate. „Să nu fii sălbatic, cum eşti tu de obicei!... Ai văzut tu ieri, ţi-a plăcut şi nu ştiu ce şi... hai să-i fac un bine. (...) Am întrebat ca să nu dăm... ca alţii probleme şi... să vină vreun cuţit în tine sau vreo alică de puşcă“, se preciza în interceptările realizate de anchetatori. 

Ambii poliţişti au fost arestaţi preventiv în perioada 8-13 iunie 2016, ulterior fiind în arest la domiciliu şi control judiciar. Judecaţi în această speţă au fost şi doi instructori auto din oraşul Sfântu Gheorghe, sentinţele lor, pentru complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă, fiind tot cu suspendare. La fel s-a decis şi pentru şase inculpaţi, cei care au dat mită oamenilor legii. Instanţa a mai decis anularea a 14 permise de conducere obţinute în mod fraudulos. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

„Ucigaşul de oameni“ din Himalaya, noua provocare uriaşă a unui alpinist român de 58 de ani

Concluzii amare după o campanie de sterilizare. „Au maşini de mii de euro, dar nu dau 10 lei pentru câinii lor“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite