Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Poveste de groază în Neamţ: şi-a violat fosta soţie, apoi a vrut să-şi ucidă fiul provocând o explozie

0
13 Apr 2021 11:53:58
Autor: Dan Sofronia

Bărbatul care a aruncat în aer locuinţa în care se afla cu fiul de doar 7 ani a fost trimis în judecată de procurori, pentru tentativă de omor şi distrugere, părţile vătămate cerându-i daune materiale şi morale pentru cele îndurate

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Bocancea, de 40 de ani, din Piatra Neamţ, bărbatul care a aruncat în aer garsoniera în care se afla cu fiul minor, în vârstă de 7 ani. El este acuzat săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi distrugere. 
 
În cauza penală s-au constituit părţi civile mai multe persoane. Mama minorului, fosta soţie a inculpatului, cere suma cea cea mai mare, respectiv 100.000 de euro, cu titlu de daune morale şi 3.000 de lei, daune materiale. Alţi câţiva vecini cer între 350 şi 15.000 de lei, bani pentru repararea locuinţelor din blocul unde a fost provocată explozia. 
 
Cazul de neconceput s-a petrecut pe 27 ianuarie 2021, când acuzatul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiu, dorind să se răzbune în acest mod pe soţia care divorţase de el. Ancheta a stabilit că Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcându-se nici cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie. 
 
Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală.
Şi-a violat soţia, intrând fără drept în casa în care aceasta locuia, lucru pentru care a fost condamnat, curios, la doar 4 ani de închisoare cu suspendare. Pe 27 ianuarie 2021, Bocancea a dat mai multe mesaje pe pagina de Facebook Bună Ziua Iaşi, în care afirma că este dispussă recurgă la orice gest doar pentru a nu ceda copilul. Reporterii bzi.ro au vorbit cu acesta încercând să îl convingă să renunţe, ulterior sunând la purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. 
 
Într-o discuţie telefonică, pietreanul susţinea că are de gând să recurgă la un gest extrem: „Nu mai pot. Toate şicanele posibile mi le-au făcut. Au vrut să mă dea cu maşina în şanţ. Vă arăt video cu maşini negre trimise după mine. Sunt nişte abuzuri mari. Nimeni nu m-a ascultat. Nici un poliţist, nici un procuror. Vreau să recurg la un gest extrem“. 
 

Copilul a necesitat pentru vindecare 22-25 de zile de îngrijiri medicale 

 Apoi, încerca să acrediteze ideea că este o „victimă“, că este nevinovat şi că soţia e culpabilă de ce plănuia să comită: „Copilul este la mine, nu vreau să îl dau mamei până nu mi se face dreptate. Am fost condamnat la 4 ani cu suspendare pentru viol. Mama copilului a vrut să întreţină relaţii sexuale cu mine, iar mai apoi a mers la poliţie să facă plângere că să poată să profite în instanţă, să mă distrugă“.
 
Judecătoria Piatra Neamţ, prin decizia de divorţ, stabilise termene când copilul trebuia să stea cu mama şi când ar fi trebuit să fie la tată. Prin hotărârea de pe 25 mai 2018, bărbatul avea dreptul să ia minorul în prima şi a treia săptămână din fiecare lună, de vineri, de la ora 16.00 şi până luni ora 08.00. Trebuia să-l ia de la grădiniţă şi tot acolo trebuia să-l readucă luni dimineaţa. Tatăl mai avea drept de preluare a minorului la Crăciun, în vacanţele preşcolare intermediare, în anii impari - prima jumătate din vacanţă, iar în anii pari în a doua jumătate a vacanţei mari, precum şi în alte perioade stabile cu precizie de oră de către judecători. 
 
Dar, hotărârea judecătorească nu a fost suficientă pentru Ştefan Bocancea. Pe 27 ianuarie 2021, când fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, deoarece nu îi fusese încredinţat după perioada cât a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a trimis fostei neveste un mesaj, iar aceasta, speriată, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112. Forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat, dar la apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii, a dat foc la nişte haine, iar în urma acumulării de gaze s-a produs explozia urmată de incendiu. 
 
Minorul a fost scos din garsonieră de un poliţist, fiind transportat la Spitalului Sfînta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe 7-9% din corp, pe faţă, scalp, urechi, mâini, plus escoriaţii pe mâini şi picioare. Leziunile au necesitat pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. Şi inculpatul s-a ales cu arsuri, fiind internat la Spitalul Roman. Pe 11 februarie a fost adus în faţa instanţei, care a
decis arestarea preventivă, ulterior fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cazul tâmplarului trimis pe bucăţi la alt spital. Asistenta de la Ambulanţă i-a uitat la Urgenţă degetul tăiat
 
Baladă de Ziua Poliţiei pentru ministrul de Interne Lucian Bode: „Nu vă credeam aşa sinistru“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările