Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Primar condamnat pentru contrabandă. Ţigările ruseşti îl demit din funcţie

1
14 Jul 2021 18:05:28
Autor: Dan Sofronia

Primarul unei comune a fost condamnat definitiv, pentru contrabandă cu ţigări ruseşti şi va fi demis de prefect din funcţia publică

 
Adrian Antochi, primarul comunei Ghindăoani, judeţul Neamţ, îşi va pierde funcţia publică în foarte scurt timp, deoarece a fost condamnat penal de o instanţă de la Curtea de Apel Bacău, acuzaţia adusă fiind contrabandă cu ţigări. Edilul este la primul mandat, fiind ales pe listele PSD, astfel că a deţinut dregătoria mai puţin de un an. 
 
Sentinţa definitivă a fost pronunţată la finele lunii trecute, magistraţii hotărând în cazul acestuia o pedeapsă de 2 ani
de detenţie cu suspendarea condiţionată a executării, termenul de încercare fiind tot de 2 ani.Primarul a mai fost obligat să presteze şi muncă neremunerată în folosul comunităţii. 
 
George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ, a declarat că va semna actul de încetare a mandatului primarului Adrian Antochi, atribuţiile acestuia urmând a fi preluate de viceprimar: „Având în vedere decizia magistraţilor, în cursul zilei de mâine voi semna încetarea mandatului de primar al localităţii Ghindăoani“. 
 
În primă instanţă, la Judecătoria Piatra Neamţ, edilul fusese condamnat tot la 2 ani cu suspendarea executării, dar a contestat, fără succes, decizia la Curtea de Apel. Necazurile penale au început în anul 2018, când la magazinul pe care-l deţinea în localitate au fost descoperite, cu prilejul a două controale, pachete de ţigări care nu aveau timbru românesc.
 
„Condamnă pe inculpatul Antochi Adrian la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunii de contrabandă, constând în deţinerea, depozitarea şi vânzarea
bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Interzice ca pedeapsă complementară, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii, al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri“, conform deciziei Judecătoriei Piatra Neamţ din 14 ianuarie 2021.
 
Antochi are de respectat o serie de condiţii, iar judecătorii l-au obligat la prestarea unui număr de 100 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăria pe care a condus-o, ori la cea din Crăcăoani. El a pierdut prin confiscare marfa de contrabandă, 448, respectiv 278 pachete de ţigări, de diferite mărci, din Republica Moldova. Primarul a fost obligat la plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 550 de lei. A contestat decizia instanţei la Curtea de Apel Bacău, însă în şedinţa de pe 30 iunie 2021 apelul a fost respins, iar hotărârea a devenit definitivă. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Incendiu catastrofal, risc major asumat de pompieri. „Bombe“ scoase la timp din flăcări
 
Teribil ghinion! Din ce cauză au picat BAC-ul trei elevi din judeţul unde au fost sute de note de 10

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

gyll
14.07.2021, 18:47:06

Doar nu credeați că am să mă apuc eu cu contrabanda de țigări. Vă dați seama, din funcția de primar ce autoritate avea asupra mărunțeilor, dom primare este cu noi.

Modifică Setările