Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Profesor de liceu acuzat că a hărţuit sexual o elevă: „Eram în timpul liber, când pot agăţa câte curve vreau“

68
19 Jan 2021 12:59:47
Autor: Dan Sofronia
Profesorului, numai de matematică nu îi ardea FOTO Rise Project
Profesorului, numai de matematică nu îi ardea FOTO Rise Project

Un scandal sexual s-a declanşat la Liceul „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ, un profesor fiind acuzat de o elevă că i-a făcut avansuri sexuale.

O anchetă a fost dispusă de Inspectoratul Şcolar Neamţ după ce convorbirile dintre o elevă de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ şi un profesor, care au conotaţie sexuală, au apărut în spaţiul public. 

Respectivele discuţii de pe o reţea de socializare au avut loc spre sfârşitul anului trecut, dar nu în timpul orelor, eleva de la seral, care are 21 de ani, susţinând că profesorul de matematică i-ar fi făcut avansuri sexuale. 

„Am aflat despre această neplăcută situaţie şi le-am spus să procedeze conform regulamentului şcolar. Va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară, care va putea dispune sancţiuni în acest caz. La rândul meu, voi anunţa Ministerul Educaţiei“, a declarat profesorul Mihai Obreja, inspector general şcolar în Neamţ.

La un moment dat, exasperată de insistenţele profesorului, eleva a prezentat conducerii unităţii de învăţământ conţinutul convorbirilor din mediul virtual, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii şi nici la cursuri. 

Numai că, după ce respectivului cadru didactic i s-a atras atenţia cu privire la comportamentul său, el s-a dezlănţuit la adresa celei care-l „pârâse“, insultând-o grobian pe Facebook. Acest caz a fost detaliat într-un articol documentat de jurnaliştii de la Rise Project, care au intrat în posesia convorbirilor dintre profesor şi cea care-i era elevă. 

„Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „I-ar înfrumuseţa zilele unui om trecut de 45 de ani“, scria profesorul, care îi sugera tinerei că nu va avea probleme la acel obiect de studiu: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. 

„Eram în timpul liber, când pot agăţa câte curve vreau“

Ziariştii de la Rise Project mai arată că eleva l-a reclamat şi a cerut să fie mutată la alt liceu, dar cel incriminat, după ce a fost chemat să dea explicaţii conducerii unităţii, a trecut la „represalii“, jignind-o, tot pe Facebook: „căţea în călduri“, „handicapată curvă“, „jigodie ordinară“. 

Ulterior, pentru aceste invective a avut şi o scuză penibilă: „Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (...) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau“, dar a ţinut să precizeze că nu prea poate fi tras la răspundere, pentru că este cineva: „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“, a spus cel acuzat, profesorul Cristian Pipirigeanu. 

 

Discuţie în care profesorul se laudă că are „relaţii“ FOTO Rise Project

Înainte ca Inspectoratul Şcolar Neamţ să dispună o anchetă la liceu, conducerea unităţii considera că că nu se poate implica pentru că era vorba despre persoane adulte, cerându-le ambilor protagonişti să nu mai discute, de văzut fiind ce se va stabili în urma noilor verificări ale cazului. 

Eleva, care este căsătorită, a intrat anul trecut în concediu de maternitate după care a decis să reia cursurile liceale întrerupte din cauza unor probleme personale, astfel că s-a înscris la Secţia de mecanică a Liceului „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ. În toată această poveste, până astăzi, nu a fost depusă nicio plângere penală. 

„Deocamdată, în acest caz, nu a fost depusă nici o reclamaţie, însă orice persoană care se consideră lezată are dreptul de a depune plângere penală în termen de 90 de zile. În ce priveşte sesizarea din oficiu, în această situaţie nu se impune deoarece este vorba de o persoană majoră“, a declarat Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 

Vă recomandăm şi:

„Campionii“ escrocheriilor prin metoda „Accidentul”. Ce sume imense au obţinut prin înşelăciune

Sexy-deputatele. Cele trei femei frumoase, de la partide diferite, care vor reprezenta plăieşii în Parlament FOTO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

68 Comentarii

Mantaur
19.01.2021, 13:23:52

Păi daca aia era majoră... era elevă în clasa a 12-a la ”Paul”!

-17 (27 voturi)
BYBY BYBYKU
19.01.2021, 13:46:34

no asta da dascal. Antreneaza elevele si extra-matematica deoarece cand le hartuieste le si caleste ca otelul. Cand in viata vor avea nenorociri mai mari fetele.is deja antrenate de dascal.

+6 (8 voturi)
Charles Martel
19.01.2021, 13:56:21

Numai prin pedepse exemplare si mediatizate putem "educa" sociatatea romaneasca bolnava dupa 30 de ani de haos, acre la randul lor au fost precedati de 50 de ani de comunism. Din punctul de vedere al educatiei cred ca utlimii 30 au facut mai mult rau decat primii 50.

+15 (17 voturi)
marinescu nick
19.01.2021, 14:11:09

Pipirigeanu? O fi asta vreo scula de smecher....un alt labagiu suferind de criza varstei de mijloc,nimic mai mult. O palma peste botul ala infect si se calma nea Damigeana cu nas rosu si minte de gaina beata. Va mai intrebati de ce avem analfabetii pe care ii avem...cu asa profi nu e de mirare.

+11 (17 voturi)
legiolegio
19.01.2021, 14:19:06

Culmea este Marinescule ca si tu faci parte dintre analfabetii aia !

-10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (68)

Modifică Setările