Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Proiectele Primăriei Piatra Neamţ în era post-Pinalti. Zona pietonală revine în planurile administraţiei locale

0
12 Jan 2015 16:09:33
Autor: Florin Jbanca
Primul pasaj rutier din Piatra Neamţ a fost dat în funcţiune în vara anului 2012 FOTO arhiva Adevărul
Primul pasaj rutier din Piatra Neamţ a fost dat în funcţiune în vara anului 2012 FOTO arhiva Adevărul

Primarul interimar Dragoş Chitic a prezentat planurile urbanistice pentru municipiul Piatra Neamţ pentru următorii cinci ani. Cea mai amplă investiţie o reprezintă un al doilea pasaj subteran care să permită înfiinţarea unei zone exclusiv pietonale în centrul urbei.

În planurile edililor din Piatra Neamţ, pasajul rutier avut în vedere a fi construit în următorii ani va avea rolul de a devia traficul pe sub strada Piaţa Ştefan cel Mare, din faţa hotelului Ceahlău până la Teatrul Tineretului, astfel încât zona din faţa Parcului Central să devină destinată exclusiv pietonilor. 
 
„Vrem să realizăm o zonă pietonală în Piatra Neamţ. Iniţial, acest proiect era prevăzut a se realiza în Piaţa 22 Decembrie, în zona Şcolii nr. 3, dar au apărut nişte inconveniente. Aşa că ne-am gândit la un alt proiect curajos, să realizăm pietonalul pe strada din faţa Parcului Tineretului, în Piaţa Ştefan cel Mare. Vrem să deviem traficul auto printr-un pasaj subteran“, a precizat Dragoş Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamţ, ales de consilieri, prin vot secret, după suspendarea primarului Gheorghe Ştefan, arestat în dosarul Microsoft. 
 
Alte proiecte anunţate sunt mutarea Casei Căsătoriilor lângă sediul Primărei Piatra Neamţ, extinderea iluminatului public pe sistem cu leduri şi introducerea unui sistem de monitorizare a traficului rutier din oraş.
 
„Urmărim realizarea unor investiţii majore în municipiul Piatra Neamţ, prin atragerea de fonduri europene. Am avut o discuţie cu factorii implicaţi, pentru că vrem să creionăm nişte proiecte, cu încadrarea lor pe axe de finanţare şi în circa două săptămâni vom avea o formă finală a celor care se vor implementa până în 2020. În total, am identificat 12 proiecte mari la nivel de oraş“, a mai precizat Dragoş Chitic.
 
Dacă proiectele vor primi finanţare europeană, de realizarea lor va fi răspunzătoare echipa administrativă a municipiului care va reuşi să se impună în urma alegerilor locale din 2016. Recent, Primăria Piatra Neamţ a primit o imensă gură de oxigen de la Guvern, care i-a alocat suma de 26,5 milioane de lei. În cazul administraţiei locale din Piatra Neamţ a fost vorba de cea mai mare alocare din Fondul de rezervă, din totalul de 316,4 milioane de lei împărţiţi pentru 27 de primării din ţară în şedinţa din 23 decembrie 2014. 
 
Pe aceeaşi temă:
 
Urmaşul lui Pinalti la Primăria Piatra Neamţ: „Primar este domnul Ştefan, ales prin votul cetăţenilor, azi doar am îndeplinit o formalitate legală”
 
Cum îşi recuperează E.On datoriile. Guvernul acoperă o „gaură-record”, de 6 milioane de euro, creată la Piatra Neamţ printr-o aberaţie a primarului Ştefan
 
Concurs de imaginaţie pentru primul pietonal din oraş

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările