Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Reclamele cu tentă erotică, supuse la vot în Roman. De ce vor consilierii locali să le interzică cu desăvârşire în municipiu

2
22 May 2020 17:57:53
Autor: Dan Sofronia
Modelele din videochat pot obţine câştiguri consistente. FOTO: adevarul.ro
Modelele din videochat pot obţine câştiguri consistente. FOTO: adevarul.ro

Membrii consiliului local din oraşul de la malul Moldovei vor dezbate un proiect ce prevede interzicerea promovării activităţilor de tip videochat

 
„Vrei să câştigi 1.000, 2.000, 5.000 de euro? Poate şi mai mult pe lună? Sună şi vei primi consiliere. Eşti ambiţioasă, vrei să îţi pui în valoare atuurile, să fii independentă? Bărbaţilor le plac femeile decise în acţiune, încrezătoare. Videochatul, pe lângă bani, îţi va aduce încredere nesperată şi valorificarea calităţilor. Cu răbdare, eforturi şi concentrare ai să îţi atingi obiectivele“. 
 
Cam aşa sună anunţurile prin care firme cu obiect de activitate videochat caută „personal“ pentru ceea ce înseamnă acest domeniu controversat, dar perfect legal şi în
România. Şi unul în care câştigurile chiar nu-s deloc de neglijat, funcţie de „performanţe“. 
 
Asta pentru că gusturile diferă, fiind bărbaţi cărora le plac femeile perfecte la forme, alţii femeile slabe sau mai plinuţe. Cei din domeniu spun că totul înseamnă o conversaţie interactivă între adulţi, prin intermediul unei camere web, între cei care vor să petreacă într-un mod aparte timpul liber, personajul principal fiind o femeie, căreia i se zice „model“, mai mult sau mai puţin dezbrăcată. Ce urmează este lesne de înţeles, fiind vorba despre scene erotice explicite. 
 
Faţă de aceste recrutări au luat atitudine consilierii locali din Roman, judeţul Neamţ, care doresc să le interzică. Asta după ce, prin oraş, au apărut anunţuri de recrutare în locuri publice sau pe diverse site-uri locale. 
 
Astfel, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni a CL Roman pe ordinea de zi este o hotărâre privind interzicerea oricărei forme de publicitate care promovează activităţi de tip videochat, atât pe domeniul public sau privat al oraşului, cât şi pe domeniile private expuse vizualizării publice. 
 
Potrivit proiectului, se interzice promovarea, sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile,
audio/video sau pe orice structură, a oricărei forme de publicitate care promovează activităţi de tip videochat, în sensul de camchat, adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în faţa unei camere web, gratis sau contra plată.
 

„Aceste activităţi încalcă normele de moralitate“

 
„Interdicţia este valabilă pentru orice fel de promovare, atât pe domeniul public sau privat al Municipiului Roman, cât şi pe domeniile private expuse vizualizării publice - pe clădiri, vehicule sau orice alte suprafeţe mobile sau imobile care au expunere vizuală publică, etc. Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2000 lei şi 2500 lei“, se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor proiectului. 

Se mai stipulează că amenda poate fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului
reclamei, dar şi proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar - teren, clădire, etc. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea lor se va face de către Poliţia Locală Roman şi de primar, prin
împuterniciţi. 

Iniţiatorii proiectului au constatat că, în ultima perioadă, în oraş se desfăşoare campanii publicitare prin care se promit câştiguri financiare importante unei categorii sociale vulnerabile, aşa cum sunt tinerii. Aceste aceste informaţii sunt accesibile şi minorilor, care pot fi influenţaţi, prin mesajele şi imaginile prezentate, să acceseze site-urile, fiind expuşi unor reale pericole. 

Având în vedere că aceste activităţi încalcă normele de moralitate şi pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, ţinând cont de lipsa de maturitate intelectuală şi nevoia de protecţie a acestora cât şi de riscurile la care pot fi expuşi, Primăria Roman nu a avizat sau autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că încurajează un comportament la limita moralei publice şi sunt inadecvate a se desfăşura pe raza municipiului. 

„Se impune interzicerea promovării sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio/video sau pe orice structură, a oricărei forme de publicitate, care promovează activităţi de tip videochat, în sensul de camchat, adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în faţa unei camere web, gratis sau contra plată“, se mai precizează în proiectul de hotărâre.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Bogdan Liviu
22.05.2020, 18:11:22

pudibonderie tampita !!! Germania (reperul nostru de civilizatie) oare de ce permite existenta bordelurilor ? pai: carte de munca, asigurari medicale & controale medicale si plata impozite & taxe . "lucratoarele" sunt protejate (gen "manageri"vasluieni"), au orizontul unei pensii si fenomenul este tinut sub control ... cand naiba devenim si noi normali ? dupa astia, si reclama la hartie igienica, prezervative (nu ca prin moldova s-ar folosi...), tampoane & etc ar trebui interzise ...

Herr Hoher
22.05.2020, 18:25:04

In Maldavia se folosesc prezervative de lana, sa nu le inghetze iarna cand se....beep....prin parcuri.

Modifică Setările