Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Singura regiune din România inclusă în Top 100 destinaţii turistice verzi din lume, alături de Parcul Yellowstone din SUA

1
4 Jan 2019 12:09:37
Autor: Florin Jbanca
Turmă de zimbri liberi în pădurile din Neamţ FOTO: PNVN
Turmă de zimbri liberi în pădurile din Neamţ FOTO: PNVN

O singură zonă din România a fost inclusă pe lista celor 100 de destinaţii turistice sustenabile din toată lumea.

Pentru al doilea an consecutiv, experţii în turism de la Green Destinations şi alte 13 organizaţii internaţionale de profil au considerat că Ţinutul Zimbrului merită să fie inclus într-un top al destinaţiilor turistice verzi. 
 
Ţinutul Zimbrului (Bison Land) este o micro-regiune din jurul oraşului Târgu Neamţ suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamţ (Târgu Neamţ şi comunele Agapia, Vînători-Neamţ, Bălţăteşti şi Crăcăoani, unde specia protejată de lege trăieşte în libertate, în semilibertate şi în captivitate. 
 
Bison Land a fost inclus în Top 100 destinaţii sustenabile după ce s-a ţinut cont de  criterii precum protejarea naturii, peisaje şi decor, conservarea moştenirii culturale, locuitori implicaţi în turism şi promovarea produselor locale. Bison Land reprezintă România în acest top alături de alte destinaţii turistice verzi precum Parcul Yellowstone (USA), Insulele Skyros şi Sifnos (Grecia), Regiunea Pafons (Cipru), Regiunea Scania (Malmo, Suedia) sau insula Gozo (Malta). 
 
Reprezentanţii destinaţiilor câştigătoare vor fi premiate pe 6 martie, la Târgul de Turism de la Berlin. De menţionat că prima recunoaştere internaţională a Ţinutului Zimbrului a fost în anul 2009, prin includerea în reţeaua EDEN (European Destinations of Excellence), iar în 2016, Bison Land a devenit a patra destinaţie ecoturistică a României.  
 
„Această distincţie aduce în primul rând recunoaştere internaţională că putem avea şi în România o destinaţie verde. Premiul înseamnă o confirmare a faptului că în Ţinutul Zimbrului se încearcă şi se reuşeşte să se menţină spiritul locului, se cultivă tradiţiile şi specificul local. Nu e o destinaţie pentru un turism de masă, aşa cum se practică pentru anumite zone sau locuri foarte populare din lume“, declara Geanina Fedeleş, preşedintele Asociaţiei Ţinutul Zimbrului, la ediţia precedentă a topului 100 Green Destinations, când Bison Land a fost inclus în premieră în această ierarhie.
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
4.01.2019, 15:46:31

Cele mai bune destinatii la noi sunt muntii barbieriti de padurile vandute la austrieci de pe Valea Wasserului si restul Carpatilor, ruinele oraselor fantoma de pe Valea Jiului si alte Platforme Industriale si Combinate din tara demolate de Petre Roman, Vacaroiu si Nastase.....monumente de beton ruginite de intemperii....arata ca dupa razboi... satele din Banat si Ardeal parasite in urma exodului celor 5 milioane de raul comunistilor "emanati" de criminalul-ILIESCU care ne-a demolat tara.... ....au ce vedea turistii straini....