Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Soarta tristă a unui bătrân refugiat din Ucraina. A murit înainte să fie operat

0
22 May 2022 18:58:38
Autor: Dan Sofronia
Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ FOTO Dan Sofronia
Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ FOTO Dan Sofronia

Un bătrân, care a fugit din calea ororilor petrecute în ţara sa după invazia armatei ruse, a decedat într-un spital din Neamţ cu puţin timp înainte de a fi operat

Dincolo de dramele care se petrec, zi de zi, în Ucraina, stat
invadat la ordinul preşedintelui Vladimir Putin de către forţele ruseşţi, tragedii au loc şi prin locurile unde refugiaţii şi-au găsit adăpost mai mult sau mai puţin vremelnic. 
 
În judeţul Neamţ, din ţara vecină decimată de război au ajuns, după declanşarea ostlităţilor, mii de ucraineni, în marea lor majoritate femei şi copii, dar şi bătrâni. Unii au avut necazuri şi în România, fiind implicaţi în accidente rutiere, suferind leziuni grave, ori s-au înbolnăvit, având nevoie de tratament spitalizat. 
 
Sâmbătă, 21 mai 2022, soarta a făcut ca un refugiat ucrainean să sfârşească la Spitalul Judeţean Neamţ. Avea 65 de ani şi era cazat, alături de câteva zeci de conaţionali, la o tabără pentru cetăţenii din statul vecin, amenajată în căsuţele tip vilă de la Ştrandul Tinetului din Piatra Neamţ. 
 
„Pacient cu hemodializă, internat cu febră, tuse, mialgii,
parestezii la nivelul membrelor. A fost internat pe 18 mai la secţia de Chirurgie vasculară, în vederea unei intervenţii chirurgicale (ischemie membru stâng). După şedinţa de dializă, a fost transferat pe secţia de ATI, iar în această dimineaţă (21 mai - n.red.), la ora 5:40, a intrat în stop cardio-respirator“, se arată într-un comunicat semnat de prefectul Adrian Niţă. 
 
Conform uzanţelor, cadrele de la Inspectoratul pentru imigrări au înştinţat Ambasada Ucrainei de la Bucureşt, rudele dorind ca bătrânul decedat să fie incinerat, a mai precizat Prectura Neamţ. 

De când a început exodul către România al refugiaţilor ucraineni, în Neamţ au fost destule situaţii nedorite în care ei au fost implicaţi. 
 
Ucrainenii au fost afectaţi de diverse boli, chiar şi o infectare cu noul coronavirus, fiind şi câteva accidente rutiere. La sfârşit de februarie 2022, la Dulceşti - Neamţ, o femeie de 47 de ani, care venea de la Odessa, a aţipit la volan şi a intrat într-un cap de pod. Toţi cei din maşină, între care fiul, nora şi trei minori au suferit leziuni, fiind internaţi la Spitalul Roman. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Poliţist din Neamţ luat la palme şi târât pe capotă. Motivul pentru care un şofer şi-a ieşit din minţi
 
O maşină furată din Anglia a ajuns în timp record în România. Acuzaţia adusă şoferului
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările