Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Solidaritate în stradă pentru românca din Finlanda care se luptă să-şi recupereze copiii: proteste în trei oraşe din ţară

12
5 May 2017 16:49:47
Autor: Florin Jbanca
Camelia Smicală FOTO: Facebook
Camelia Smicală FOTO: Facebook

Cauza medicului român Camelia Smicală, condamnată în Finlanda la 6 luni de închisoare cu suspendare, va susţinută prin acţiuni de stradă.

Situaţia în care se află Camelia Smicală, românca pe care o instanţă din Tampere (Finlanda) a condamnat-o săptâmâna trecută, pentru „defăimarea autorităţilor”, la 6 luni de închisoare cu suspendare, a stârnit reacţii de susţinere în ţară. 
 
Sâmbătă, 6 mai, în două oraşe din România sunt programate marşuri de protest faţă de cazul femeii care acuză autorităţile finlandeze de abuz, pentru că nu îi permit să-şi crească cei doi copii minori, aflaţi în centre de plasament.  
 
Un „marş al tăcerii” va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Piatra Neamţ, în oraşul natal al Cameliei Smicală, acţiunea fiind iniţiată de consilierii locali Cătălin Misăilă şi Cristian Tihenea pentru „susţinerea drepturilor şi libertăţii unor concetăţeni din afara ţării”, după cum se arată în cererea de autorizare a adunării publice depuse la primărie pe 3 mai.  
 
„Am văzut în presă abuzurile inimaginabile la care sunt supuşi copiii şi mama lor. Am văzut şi protestul mamei Cameliei. Camelia Smicală este într-o ţară străină şi are nevoie de ajutorul nostru. Este o româncă şi o pietreancă de a noastră. Nu putem abandona acolo o româncă şi trei copii. Nu pot asista impasibil la acest gen de drame”, a declarat Misăilă. 
 
Pentru această acţiune este estimată participare a circa 100 de persoane care se vor întâlni la Turnul lui Ştefan cel Mare şi vor porni în marş, pe bulevardele din centrul oraşului Piatra Neamţ pe traseul: Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – Turnul lui Ştefan.   
 
O manifestaţie de protest „pentru susţinerea dr. Camelia Smicală în faţa abuzurilor comise de autorităţile finlandeze, precum şi a tuturor părinţilor cărora le-au fost luaţi copiii“ va avea loc sâmbătă, 6 mai, de la ora 16.00 în faţa Primăriei Deva, iniţiatori fiind asociaţiile Pro Întregirea familiei şi Asociaţia pentru Protecţia Copiilor şi Familiei „George Alexander“.
 
„Vor participa reprezentanţi ai administraţiei locale, pastori, preoţi, reprezentanţi ai PRO Reîntregirea Familiei (Melinda Keseru) şi scriitorul George Alexander, alături de mulţi alţi oameni de bine care, printr-un protest paşnic, doresc rezolvarea situaţiei dramatice în care se află această mamă şi cei doi copii ai săi. Îi rugăm pe cât mai mulţi să se alăture acestui protest în semn de solidaritate şi să-şi exprime părerea!“, se arată în anunţul oficial al acţiunii. 
 
Şi Primăria Cluj Napoca a autorizat o acţiune de acest gen, iniţiată tot de Asociaţia pentru Protecţia Copiilor şi Familiei „George Alexander“. Protestul va avea loc pe 21 mai, între orele 13.00 şi 15.00, pe platoul pietonal din faţa statuii lui Avram Iancu. Este estimată participarea a 500 de persoane. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

TheErrorIsT
5.05.2017, 17:37:04

Trebuie sa declaram razboi Norvegiei si Finlandei pentru ce au facut cu copilasii. Poate ne ajuta bunul Dumnezeu si pierdem iar apoi ne iau tara sa o administreze.

-1 (3 voturi)
Radu Mircea
5.05.2017, 18:04:59

# Exact cum ma asteptam . lncepe sa miroasa a sprijin pe criterii religioase . Astept momentul cind cineva va recunoaste ca doamna Smicala este de confesiune penticostala si isi indoctrina copiii . ( asta si pe linga oarece corectii fizice stramosesti . ) Desigur in Romania astea sunt fapte eroice , dar in tarile nordice sunt inadmisibile . Repet inca odata : Femeia nu este o tuta fara carte , pe care s-o iertam ca n-a dus-o mintea . Are pregatire superioara , are o virsta la care naivitatea este exclusa , deci necunoasterea legilor finlandeze este exclusa . Si totusi a calcat pe bec la fel ca alti fraieri care si-au inchipuit ca treaba merge ca in Romania .

-3 (5 voturi)
hro
5.05.2017, 19:29:31

Exact cum ma asteptam... Parelologi de serviciu, fara pic de empatie sau aplecare spre informare, specialisti in Ghita-Contra, dornici doar sa fie cititi si sa ramana in analele comentatorilor (ne)avizati... Pentru cine chiar e interesat de informatie asupre subiectului aveti aici: Documentarul Epopeii Camelia Smicala (fisier .pdf) http://milisoft.ro/doc/@ForcedAdoptionEU/Camelia%20Smicala%20(Jalaskoski)/Epopeea%20familiei%20Camelia%20Smicala%20.pdf Grup de suport pe Facebook: https://www.facebook.com/Suport-pentru-Dr-Camelia-Smicala-si-copiii-ei-129440004138571/ Playlist youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcsUQxIgalwXXyW9OB5kUmqON8zqAXoUN

+1 (1 vot)
hro
5.05.2017, 19:38:06

link scurt: http://milisoft.ro/CS/CameliaSmicala.pdf

+1 (1 vot)
Carmen Florea
5.05.2017, 17:54:22

Corect, 'famelea' ramane 'famele' ... Dar sa nu discriminam: iesiti, to'arasi, si pt cclara de mama (!), care 'inchiria' copilita de 3 ani unui pedofil ... Dar si pt alt ccla, tata (!) copilului de un an , pe care l-a violat sa-i faca in ciuda nevestei, care fugise de atatea batai..., ca-i o traditie, ba chiar e o valoare bataia, ca de incest e plina biblia..., o calauza zdravana si eficienta in societatea noastra... , ... oripilam omenirea ..., dar cu pretentii de civilizatie ... Si vajnica doftoreasa luase la bataie instanta, se credea in Romania, unde putregaiul si violenta sunt traditionale ...

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)