Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Un brad a distrus complet maşinile de intervenţie ale Serviciului Salvamont Neamţ. Pagubele depăşesc 200.000 de lei

0
12 Dec 2016 16:05:42
Autor: Florin Jbanca
Bradul rupt de vânt a căzut peste cele trei autospeciale parcate în faţa sediului Salvamont din Durău FOTO: Salvamont Neamţ
Bradul rupt de vânt a căzut peste cele trei autospeciale parcate în faţa sediului Salvamont din Durău FOTO: Salvamont Neamţ

Echipajele Serviciului Salvamont Neamţ vor ajunge mult mai greu la intervenţiile din masivul Ceahlău după ce un brad rupt de vânt s-a prăbuşit peste trei maşini de teren.

Trei autospeciale ale Serviciului Salvamont Neamţ nu mai sunt funcţionale după ce au fost avariate grav în urma prăbuşirii unui brad rupt de vânt. Incidentul s-a petrecut duminică seară, 11 decembrie, în jurul orei 22.00, când rafale de peste 100 km/h au produs căderi de arbori în toată zona montană. 
 
„Trei autospeciale au fost distruse în întregime. Maşinile aveau dotări tehnice de ultimă generaţie, trolii, comunicaţii, echipamente medicale de urgenţă, erau ranforsate şi pregătite să facă faţă terenului greu accesibil din zona montană“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ. 
 
Cu doar câteva zile înainte de startul sezonului turistic de sărbători, salvamontiştii care acţionează în Ceahlău sunt în incapacitate totală de a interveni conform procedurilor operative şi sunt conştineţi că va dura destul de mult până când vor putea să-şi recupereze capacitatea tehnică. 
 

 
Estimările arată că pagubele în urma nefericitului incident depăşesc 200.000 lei.
 
„Timpii de intervenţie terestră în Masivul Ceahlău se vor tripla în condiţiile în care sezonul turistic de iarnă va începe în mai puţin de zece zile, iar în cazul unor temperaturi scăzute timpul de supravieţuire a victimelor scade simţitor. Nu ştim cum o să putem rezolva această situaţie. Aceasta este din păcate realitatea pe care trebuie să ne-o asumăm“, a mai precizat Raul Papalicef.
 
Şeful Salvmont Neamţ speră că, având în vedere importanţa serviciului şi a faptului că în fiecare an zeci de turişti sunt salvaţi graţie operaţiunilor salvatorilor montani, Consiliul Judeţean Neamţ va rezolva această problemă.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările